Speltips inför Linköping – Djurgården 17/10: Fokus på målspel

Simon Pålsson Publicerat: 16 October 2017

Det blir ytterligare ett målspel från SHL den här tisdagskvällen. Linköping och Djurgården gör upp om viktiga poäng där gästerna nog inte ska underskattas på förhand.

Tisdagens huvudmatch från SHL spelas i Linköping, där hemmalaget får besök av Djurgården. Här finns alla förutsättningar för en sprakande historia, inte minst från gästernas sida.

Faktum är att 08-laget har inlett den här säsongen väldigt starkt. Efter nio spelade omgångar har laget hakat på i toppen av tabellen och ligger på tredjeplatsen. Det är klart bättre än vad vi har gjort oss vana vid när det gäller Djurgården.

Med 30 gjorda mål framåt tillhör laget den målrika skaran av lag i serien, vilket troligen är den största förklaringen till de fina resultaten. 6-0-vinsten senast mot Mora på hemmaplan lär ha gjutit en hel del mod i truppen, något som säkerligen är skönt att ha med sig till Linköping.

Svåra att lita på

Fullt så starkt har inte Linköping inlett sin säsong, med tolv inspelade poäng på tio matcher. Blott två segrar efter full tid är ett facit som trots allt talar sitt ganska tydliga språk. Laget är inte riktigt där än. 28 insläppta mål är också tämligen dåliga siffror.

På de sju senaste har laget bara vunnit två och ser allmänt stabbiga ut bakåt. I sex av dessa sju matcher har Linköping släppt in åtminstone två mål, vilket känns som en trend som verkligen riskerar att hålla i sig när ett formstarkt och offensivt piggt Djurgården gästar.

Det som möjligen talar för hemmalaget – förutom det faktum att de spelar på just hemmaplan – är deras inbördes statistik mot Djurgården. Fem raka SHL-segrar säger en del. Å andra sidan är förutsättningarna helt annorlunda just här och nu.

Djurgårdens IF över 2 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,78 gånger degen. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt två mål.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Djurgårdens IF över 2 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 17/10
TV:    cmoresport logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: