26 oktober 2017 Linköping Rögle speltips SHL

Speltips inför Linköping – Rögle 26/10: Dags att försvara sin heder

Efter att ha åkt på en rejäl käftsmäll i lagens senaste möte nere i Ängelholm åker Rögle BK nu upp till Linköping två dagar senare för att försvara sin heder.

Efter elva spelade matcher hittar vi skånska Rögle nere i potten av tabellen. Precis som förra säsongen har skåningarna oerhört svårt att hävda sig och visst är det tydligt att det här är ett lag som saknar den organisatoriska stabiliteten just nu? 49 insläppta mål på elva matcher är ett facit som talar sitt tydliga språk.

Å andra sidan har Rögle sprattlat till i ett par matcher och elva inspelade poäng är inte helt under isen. En seger till och vips kan laget ligga på plats nummer elva efter tolv omgångar. Det är inte helt horribelt. Nu väntar hur som helst en ganska tuff bortamatch mot Linköping. Det här är dessutom ett back-to-back-möte efter att laget spelat mot varandra i Ängelholm så sent som i tisdags.

Där och då var det inget snack om att Linköping var starkast. Laget vann med hela 6-0 efter att ha spelat propagandahockey stundtals. Förlusten var den andra raka för Rögle, som dessförinnan hade en fin rad med tre raka vinster. Känslan är hur so helst att Rögle – bortsett från den här plumpen i protokollet – har någonting annat på gång igen.

En motreaktion att vänta

Precis som så många gånger förr i den här typen av läge – när lagen ska spela mot varandra för andra gången på kort tid – ligger en motreaktion i luften. Det faktum att Linköping vann matchen så stort och enkelt i Ängelholm tvingar fram en rad förändring från Rögle. Därtill är en sådan förlust självklart belagd med en hel del skam, varpå spelarna väntas höja sig ordentligt inför returmötet i Linköping.

Det är för övrigt ett Linköping som haft det tufft med stabiliteten under inledningen. Laget har i princip förlorat varannan match och har inte en enda gång under säsongen vunnit flera matcher i rad. Det är såklart ett duktigt svaghetstecken och den enskilda största faktorn till att laget just nu inte känns som en reell utmanare senare under säsongen.

6-0 var väl stora siffror och vi ser nu framför oss ett scenario där Rögle stretar emot betydligt bättre, med en tydligare defensiv approach.

Under 5,5 mål spelas till 1,70 gånger insatsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 26/10
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 65%
X: 19%
2: 19%
Över 4,5 mål: 62%
Under 4,5 mål: 43%