Speltips inför Liverpool – Bournemouth 5/4: Här blir det hörnfokus

Simon Pålsson Publicerat: 4 April 2017

Tre poäng är allt som räknas när Liverpool får besök av Bournemouth på onsdagskvällen. För att hänga med i toppstriden behöver hemmalaget knipa ännu en viktig seger.

Med åtta fulla omgångar av Premier League kvar – samt ett par hängmatcher här och var – ser det väldigt tufft ut i både topp- och bottenstrid. Chelsea ser visserligen ut att segla hem med guldet, men bakom Londonlaget finns det många placeringar som ska fyllas.

Liverpool – som haft en säsong som gått upp och ner konstant – ligger just nu på tredjeplatsen och har goda förutsättningar inför avslutningen på säsongen. Nu handlar allting om att ta tillräckligt många poäng för att sluta minst topp 4, men allra helst topp 3.

För att så ska bli fallet är det just den här typen av matcher – hemma mot ett betydligt svagare Bournemouth – som laget måste vinna. Det är här tre poäng ska bärgas helt enkelt.

Inför just den här drabbningen finns det viss skadeproblematik att ta i beaktande. Liverpool får klara sig utan Danny Ings, Ovie Ejaria, Adam Lallana och Jordan Henderson. Daniel Sturridge är inte heller förväntad att medverka. Det är en drös med mer eller mindre tunga avbräck, men vad som oroar ordentligt är att det i skrivande stund är lite oklart huruvida Sadio Mané finns med i truppen. Han drog på sig en knäskada i senaste matchen mot Everton.

Liverpool trycker på för fulla muggar

Bournemouth åker till Anfield med en okej period bakom sig. Laget har två vinster och två kryss på de fyra senaste matcherna och har därigenom lyft sig ordentligt efter en tyngre period i januari och februari. Det gör att laget i nuläget har sju poäng ner till nedflyttningsplatserna i den oerhört jämna tabellen. Med andra ord behövs ett gäng poäng till för att räkna in ett nytt kontrakt.

Inte heller gästerna kan ta sig an den här drabbningen med fullt manskap. Callum Wilson, Adam Federici och Andew Surman är alla tre skadade och finns därför inte med i matchtruppen. Därutöver är Tyrona Mings avstängd.

När det kommer till matchbilden tror vi att Liverpool trycker på ordentligt. Bournemouth kan säkert streta emot ganska bra och med sin fina form i benen litar vi på att de gör någon form av avtryck. Mål åt båda håll är inte alls otänkbart. Vi fastnar dock för ett spel på hörnmarknaden.

Liverpool är extremt hörnstarka, inte minst på hemmaplan. Nu väntar vi oss en match där de kommer i våg efter våg. Därför spelas Liverpool över 7,5 hörnor till 2,15 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Liverpool över 7,5 hörnor
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, onsdag 5/4
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: