Speltips inför Malaga – Sevilla 1/5: Övertro från spelbolagens sida

Simon Pålsson Publicerat: 30 April 2017

Spelbolagen verkar övertygade om att det blir en målsprakande tillställning mellan Malaga och Sevilla. Den övertygelsen delar inte vi, något som öppnar för ett fint speltips.

Malaga och Sevilla ryker ihop i den enda spanska ligamatchen den här måndagskvällen. På ena sidan står ett Malaga som egentligen inte har särskilt mycket att spela för. På andra sidan, där vi hittar Sevilla, står ett lag som desperat jagar en topp 3-placering och som därmed gärna plockar en trepoängare här.

Malaga är dock en svårspelad motståndare, speciellt nu när formen verkar sitta på plats. Tre vinster på de fyra senaste matcherna ger ett bra poängsnitt i sig. Det som imponerar nu – speciellt i förhållande till hur det har sett ut under andra perioder den här säsongen – är den defensiva delen av spelet. Malaga har nämligen fyra hållna nollor på de fem senaste matcherna.

Det ska sägas att det finns en del skadebekymmer i hemmalaget. Det är i för sig ingenting nytt, utan något de har hanterat ett par veckor nu. Zdravko Kuzmanovic, Bakary Koné, Juanpi, Adalberto Penanranda och Yousseff En-Nesyri kommer definitivt inte till spel. Den sistnämnda är avstängd, medan övriga är skadade. Därutöver är Roberto Rosales, Jony och Juankar osäkra på grund av diverse skavanker. Det är en hel del offensiva avbräck.

Sevilla är i stort behov av en trepoängare

Med fyra omgångar kvar är Sevilla mitt uppe i en tät kamp med Atletico Madrid om tredjeplatsen. Inte nog med att det är ett tungt rivalmöte, det är såklart en viktig placering för att säkra en direktplats till Champions League. I skrivande stund har laget tre poäng upp till Atletico Madrid, som dock spelat en match mer.

För att hänga med i den kampen måste Sevilla knipa en seger här, men det blir som sagt inte världens enklaste sak. Inte blir det lättare av att ett par spelare är osäkra till spel. Vitolo, Mariano, Vicente Iborra och Ganso har alla svårigheter med skador och lär testas sent. Benoit Tremoulinas och Micahel Krohn-Dehli är det dock inget snack om. Båda missar matchen.

Med tre vinster på de fyra senaste matcherna är känslan att Sevilla är på väg tillbaka till formen, efter att ha haft en horribel period på över en månad bakom sig. Huruvida de kommer kunna bryta ner Malaga är desto mer oklart. Känslan är att det åtminstone inte står en målsprakande tillställning på schemat här.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till anmärkningsvärt höga 1,85 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt tre mål.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, måndag 1/5
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: