14 april 2019 malmö ff östersund speltips allsvenskan

Speltips inför Malmö FF – AFC Eskilstuna 1/7: Hörnspel hämtas

Allsvenskan är äntligen tillbaka och i första matchen efter uppehållet väntar det tuffa mötet mellan serieledande Malmö FF och jumbon AFC Eskilstuna. Här kan vi verkligen snacka olika världar.

Malmö FF tar sig an nykomlingen AFC Eskilstuna i den allsvenska återstarten. Det nästan månadslånga uppehållet är äntligen över och lite allsvensk fotboll ska åter stå på schemat – som vi har längtat.

Det här är en match där serieledarna tar sig an jumbon, dessutom på hemmaplan. Det kan väl egentligen bara sluta på ett sätt?

Spelbolagen verkar helt ense om att skåningarna plockar en vinst här. Som bäst ger det raka spelet på Malmö inte mer än 1,20 gånger pengarna. Det säger en hel del om vad vi har att förvänta oss av matchen i fråga.

AFC Eskilstuna ligger toksist, har haft enorma problem mot lite bättre lag hela säsongen och kommer dessutom till matchen med en ny tränare. Med tanke på att han haft ett helt uppehåll att jobba under kanske han lyckats få in en del nya tankar, men om vi ska ärliga räcker inte spelarmaterialet till. När AFC nu ställs mot seriens på pappret överlägset starkaste lag borde just den biten bli smärtsamt tydlig.

En tydlig matchbild att vänta

På hemmaplan är Malmö så gott som alltid spelförande och inte sällan får vi se det intensiva presspelet leda till att skåningarna kommer i våg efter våg. Visst, det går att kontra på MFF om de första passningarna är bra och den intensiva pressen därigenom reds ut. Men det är också oerhört enkelt att fastna på egen planhalva och få försvara gång på gång.

Känslan är att Malmö – taggade både av att äntligen vara tillbaka och av en högljudd hemmapublik – trycker ner AFC här. Gästerna lär göra allt för att överleva och vi kan inte tänka oss någonting annat än att Malmö skapar en hel del hörnor bara genom sitt tryck. Vanligtvis är serieledarna väldigt hörnstarka, i bemärkelsen att de då skapar många hörnor åt sig själva. På hemmaplan är den trenden ännu tydligare.

Märk väl att Malmö nu har i stort sett bästa lag att laborera med. Jo-Inge Berget, Magnus Wolff Eikreim och Rasmus Bengtsson är i för sig inte med i matchtruppen. Inte heller nyförvärven Kingsley Sarfo och Johan Dahlin är tillgängliga, då på grund av att de helt enkelt inte hunnit bli spelklara. Det sker först den 15 juli. Hur som helst kan MFF sätta i stort sett bästa startelva på plan, varpå de lär etablera rejält tryck från första minut.

Malmö FF över 7,5 hörnor spelas till 1,88 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Malmö FF över 7,5 hörnor
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 1/7
TV:    
Stream:    

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 83%
X: 13%
2: 6%
Över 2,5 mål: 69%
Under 2,5 mål: 33%