Speltips inför Malmö FF – AIK 23/10: Kan mästarna fokusera?

Simon Pålsson Publicerat: 23 October 2017

Guldet är i hamn, men Malmö FF avslutar gärna säsongen med ett par segrar till. AIK å sin sida måste gå för segern i måndagskvällens stormöte nere i Malmö.

Efter att ha bärgat guldet uppe i Norrköping i måndags har Malmö FF – spelarna, ledarna, supportrarna – firat ganska kraft under den senaste veckan. Trots att guldet redan är säkrat finns det dock ett par matcher kvar att spela den här säsongen.

Först ut är hemmamötet med AIK, ett lag som Malmö FF självklart inte förlora mot. Det ska nog inte underskattas att det är just AIK som kommer på besök i det här skedet. Risken är att ett mindre kittlande motstånd hade kunnat locka fram en viss nonchalans hos mästarna, men när det är AIK finns det en hel del heder inblandat.

Märk väl att Malmö FF inte har förlorat hemma mot AIK i allsvenska sammanhang sedan 1996. Det finns med andra ord en ganska saftig trend att hålla vid liv. Det tar vi för givet att hemmalaget ämnar göra.

Å andra sidan går det inte att komma ifrån att gästerna har betydligt mer att spela för här. För deras del handlar sluttampen på säsongen om att säkra en topp 3-plats, för att på så sätt få spela i Europa nästa sommar. Därtill vill AIK säkert gärna sluta föra lokalrivalen Djurgården i tabellen.

Avbräcken präglar matchbilden

På grund av skador och avstängningar kommer Malmö FF tvingas stuva om en del i sitt lag, primärt i de defensiva delarna. Rasmus Bengtsson – som varit lagets kanske bästa spelare under den starka höstperioden – är avstängd och kommer att ersättas av Franz Brorsson. Kombinationen mellan Franz Brorsson och Lasse Nielsen har upprepade gånger visat sig vara ett klart sämre alternativ. Därtill kommer inte Behrang Safari till spel, varpå Andreas Vindheim väntas ta plats i backlinjen. Även det försvagar laget defensivt sett.

Med andra ord borde AIK – ett lag som sett klart starkare ut i sin mål- och chansproduktion de senaste månaderna – ha relativt goda möjligheter att såra sina motståndare här. Det känns på förhand högst troligt att gästerna får håll på MFF här.

Samtidigt finns det mycket kvalité offensivt sett i båda lagen. Malmö FF vill gärna bjuda sin hemmapublik – ja, det väntas dessutom fullt hus i Malmö – på lite godis. AIK å sin sida måste gå för segern. Med andra ord borde förutsättningarna för en målrik historia vara mycket goda.

Över 2,5 mål spelas till 1,80 gånger degen hos bet365.

  Registrera dig hos bet365 här!

Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365
Spelstopp:  19:00, måndag 23/10
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: