6 april 2019 gif sundsvall malmö ff speltips allsvenskan

Speltips inför Malmö FF – FK Vardar Skopje 12/7: Dubbla speltips

Malmö FF ställs mot det makedonska mästarlaget FK Vardar Skopje i Champions Leagues andra kvalomgång. Här går vi emot spelbolagen och gräver fram två speltips på samma tema.

Efter ett helt år utan Europaspel är Malmö FF nu åter tillbaka i de europeiska tävlingarna. Resan mot Champions League – dit skåningarna alltså tog sig både 2014 och 2015 – inleds med ett förhållandevis tufft dubbelmöte med makedonska FK Vardar Skopje.

Det här var inte på långa vägar det enklaste av lotter som skåningarna kunde få. Tränaren Magnus Pehrsson sa i en intervju med Skånesport att motståndarna minsann hade platsat i Allsvenskan och troligen hamnat någonstans på övre halvan. Det går att jämföra med motståndarna från tidigare år när Malmö FF kvalat, som då varit Torshavn från Färöarna och Zalgiris Vilnius från Litauen. Inga höjdarlag, vill jag lova.

Trots att det varit klart svagare lag än vad Vardar Skopje är har Malmö FF fått problem. Så här i efterhand går det att argumentera för att det har varit i den andra kvalomgången – eller första ur svensk synvinkel – som Malmö FF haft det tuffast. Mot lag som FC Salzburg, Celtic och Sparta Prag har MFF spelat klart bättre fotboll.

Därför är vi inte fullt så övertygande som spelbolagen är om att Malmö FF klarar en seger här. Vardar Skopje är för det första ett bättre lag än vad många tror. Det är dessutom, som vi redogjort för ovan, i just den här omgången som MFF haft det krångligast. Mycket handlar om att få hål på ett ofta lågt sittande motstånd, samtidigt som man inte vill ta defensiva risker då ett bortamål för motståndarna kan bli tungt att vända på.

Glöm ej skåningarnas avbräck

Inte nog med att det här blir en tuffare nöt att knäcka än vad många tror – Malmö FF har också stora offensiva avbräck inför matchen. Det lär inte göra det enklare att näta direkt. Stadens stora son – Markus Rosenberg – är troligen borta från hela dubbelmötet. Därtill är Alexander Jeremejeff och Behrang Safari inte spelklara på grund av skadorna de ådrog sig i bortamötet med BK Häcken senast.

Det är väl egentligen Markus Rosenberg som kommer att saknas mest. Han har med sin rutin och sin näsa för mål varit extremt viktig i tidigare kval och hans ersättare känns faktiskt ganska kalla. Pawel Cibicki är inne i en tydlig målmässig formsvacka och Jo-Inge Berget – som väntas starta intill Pawel på topp – har varit skadad och har dessutom haft en ganska svag säsong så här långt.

Med allt det här sagt är Malmö FF klara favoriter och bör greja det här sett över två matcher. Tidigare år har det dock varit svårt att näta hemma, då gästande lag inte skämts för att krypa hem med elva man. MFF tänker inte heller ta några onödiga risker genom att flytta fram för stora delar av laget och öppna upp ytor bakom sig då ett bortamål alltså är värt dubbelt. Därför tror vi – till skillnad från spelbolagen – på en målsnål historia.

Tänk också på att Malmö FF inte har släppt in mål på hemmaplan i kvalsammanhang sedan 2011 mot Glasgow Rangers. Det handlar om tio raka matcher utan insläppt mål. Det säger en del.

Vi testar två spel inför matchen. Huvudspelet blir ett rakt underspel och linan ligger på 2,5 mål. Det betalar hela 2,05 gånger pengarna hos William Hill. Det känns ruskigt fint.

Vårt andra spel blir ett resultatspel. 0-0 ger smått osannolika 14,00 gånger degen hos bland andra Betsson. Det är minsann värt en tv-peng!

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Huvudspel: under 2,5 mål
Bonusspel: 0-0
Odds:  2,05 / 14,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 12/7
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 77%
X: 18%
2: 10%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 49%