Speltips inför Malmö FF – GIF Sundsvall 11/4: Specialspel på hemmalaget

Simon Pålsson Publicerat: 9 April 2017

De regerande mästarna Malmö FF tar sig an GIF Sundsvall i sin hemmapremiär. Matchen spelas redan 18:30 på grund av att semifinalerna i Champions League spelas samma kväll.

Efter ett flera månader långt vinteruppehåll ska malmöiterna äntligen få gå på allsvensk fotboll i sin stad igen. Inför en välfylld Stadion tar sig de regerande mästarna Malmö FF an GIF Sundsvall i sin hemmapremiär.

Även förra säsongen spelade lagen mot varandra i ett tidigt skede av säsongen. Då vann Giffarna med 2-1 efter att Malmö slarvat ordentligt i det defensiva spelet, samtidigt som norrlänningarna var minst sagt effektiva. Nu är frågan om Sundsvall kan väcka liv i och gör om den bedriften igen.

I den allsvenska premiären hemma mot nykomlingen AFC Eskilstuna låg Sundsvall illa till, men man lyckades vända 0-1-underläget till vinst 3-1. Det var en fin start på säsongen och även fall det inte känns som att norrlänningarna har på den övre halvan att göra finns det all anledning att hoppas på ett säkrat allsvensk kontrakt även den här säsongen. Det finns dock vissa defensiva frågetecken som behöver redas ut under säsongen, något som inte minst brukar bli tydligt mot lite bättre lag.

Malmö FF har vissa problem

Trots att Malmö har seriens klart bredaste och förmodligen spetsigaste trupp finns det vissa orosmoment redan tidigt på säsongen. Premiärmatchen mot IFK Göteborg, den som slutade 1-1 på ett välbefolkat Ullevi, var ingen sprudlande historia offensivt. Den enda offensiva spelare som kunde åka ifrån Göteborg och vara nöjd med sin insats var förmodligen hemvändande Pawel Cibicki, som alldeles uppenbart växt mycket efter sin utlåning till Jönköping Södra förra säsongen.

På hemmaplan är kraven mycket högre. Det är inte okej att skåningarna går av två raka matcher utan att vinna och det är definitivt inte okej att det ska ske på hemmaplan. Därför kan vi räkna med hård press från läktarhåll här. Förväntningarna är såklart höga på de regerande mästarna, men det är å andra sidan någonting de är vana vid.

Till den här matchen kommer Jo-Inge Berget inte heller till spel. Norrmannen har fortsatt problem med sina ljumskar. Lagkaptenen och den offensiva stjärnan Markus Rosenberg är åter i full träning och väntas starta. I övrigt ryktas det om vissa förändringar i den startelva som trots allt inte lyckades knipa en trepoängare mot Blåvitt. Anders Christiansen, som nu är än närmare toppformen, går in på mitten samtidigt som Yoshimar Yotun – som missade premiären på grund av landslagsuppdrag – tros ersätta Tobias Sana på kanten.

GIF Sundsvall har inga skador eller andra avbräck att rapportera om.

Vår känsla är att malmöiterna får gälla som klara favoriter här. Det raka spelet på hemmalaget är nere på löjligt låga 1,22 gånger pengarna hos Betsson. Det är självklart inte spelbart. Däremot tror vi på en tillställning där defensivt starka Malmö FF – den biten har faktiskt sett bra ut hela försäsongen – täpper till och petar in minst ett mål framåt. Någon målexplosion tror vi inte på, men 1-0 eller 2-0 känns nära till hands.

Malmö FF vinner och håller nollan spelas hur som helst till 2,05 gånger pengarna hos Betway. Det vore isåfall fjärde gången på de fem senaste matcherna mellan lagen nere i Malmö som matchen slutar just så.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Malmö FF vinner och håller nollan
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, tisdag 11/4
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: