6 april 2019 gif sundsvall malmö ff speltips allsvenskan

Speltips inför Malmö FF – Hammarby IF 17/9: Vaknar serieledarna nu?

Malmö FF är plötsligt i behov av en seger och tre poäng för att inte riskera onödiga spänning i den allsvenska guldstriden. Orkar gästande Hammarby stå emot skåningarna?

Här har serieledande Malmö FF plötsligt lite press på sina axlar. Efter ynka en inspelade poäng på sina tre senaste matcher finns det all anledning att ifrågasätta vad det är som händer med skåningarna.

Det som tidigare såg ut att vara en ostoppbar maskin och ett säkert SM-guld är nu någonting helt annat. Här krävs det uppryckning av MFF för att det inte ska bli onödigt spännande på slutet.

Känslan är att Malmö FF – som nu får tillbaka Anders Christiansen i matchtruppen – kommer att koppla på mentalt igen. Det har varit lojt och oinspirerat i flera matcher nu, men det finns inte längre utrymme för det. I runda slängar 20 000 hemmasupportrar lär hjälpa till med den biten i matchen mot Hammarby.

Hammarby trivs bäst på plast

Det är ett välkänt faktum att Hammarby – som i stunder spelar fantastisk fotboll den här säsongen – trivs allra bäst på plast. Att därtill tvingas spela mot Sveriges bästa lag när det väl vankas en match på gräs är såklart inga vidare förutsättningar.

Den här matchen har dock en del intressanta aspekter även för Hammarbys del. Gästernas nyckelspelare Jiloan Hamad återvänder exempelvis ner till Skåne där han var MFF-lagkapten under flera framgångsrika säsonger. Det är oklart hur han kommer att bemötas, men med tanke på att han varit ute och svingat i media flera gånger under året är det inte säkert att han är så uppskattad som han var en gång i tiden.

Klart är i alla fall att Hammarby kliver in till matchen som solklara underdogs. Med nyckelspelarna Junior och Svendsen – som är extra viktig i en match när laget väntas rikta in sig på kontringsspel – möjligtvis otillgängliga finns det all anledning att ställa sig lite tveksam till vad som väntar från Hammarbys del.

I vår värld handlar den här matchen dock primärt om hemmalaget. Malmö FF behöver visa sig själva, sin publik och hela Sverige att de är ett bättre lag än vad formen indikerar. Det gäller att sätta ner foten direkt. Anförda av publiken hemma i Malmö lär de trycka gasen i botten direkt.

Malmö FF att vinna första halvlek spelas till 1,95 gånger degen hos bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Malmö FF vinner första halvlek
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 17/9
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 67%
X: 22%
2: 13%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 43%