Speltips inför Malmö FF – IFK Göteborg 27/8: Galet odds i klassiska mötet

Simon Pålsson Publicerat: 27 August 2017

Malmö FF och IFK Göteborg gör upp i ännu ett tungviktsmöte. Här kommer spelarna garanterat inte lägga några fingrar emellan. Tre poäng är mer än tre poäng i den här matchen.

Malmö FF och IFK Göteborg. Sveriges två överlägset största klubbar sett till meriter på fotbollsplanen. Klockan 17:30 på söndagen är det dags för ytterligare ett klassiskt möte.

Det här är matcher som alltid lever upp till förväntningarna på underhållning. Om det så är målfester, galet hårda fighter, uppkastade hörnflaggor eller målvaktstavlor – här händer det alltid saker.

Därför är det med stor aptit vi ser fram emot den här drabbningen. Det här året ligger det extra mycket prestige i potten då Malmö FF rusar mot sitt tjugonde SM-guld, två mer än IFK Göteborg har. Därtill är tabellplaceringen både i år och de senaste säsongerna en tydlig indikation på att det trots allt skiljer en del mellan klubbarna för tillfället. Det gör de enstaka mötena extremt viktiga för hedern, inte minst för IFK Göteborg, som just nu är den jagande klubben.

Markus Rosenberg är tillbaka – det smäller

Malmö FF tillhör fortfarande seriens mest formstarka lag rent poängmässigt, men det finns vissa tveksamheter kring spelet. Det ser krampaktigt och ibland lojt ut, som i 3-1-förlusten borta mot AFC Eskilstuna. Att underskattning skulle vara en faktor i just den här matchen känns föga troligt.

Det aktualiseras inte minst av att lagkaptenen Markus Rosenberg nu är tillbaka efter en avstängning – lämpligt nog. Han trivs i de stora matcherna och lär vara taggad till tusen. Målgaranti? Kortgaranti? Båda sakerna känns högst troliga. Annars är det mest anmärkningsvärda med Malmö FF att Magnus Wolff Eikrem inte ens får plats i matchtruppen inför matchen.

IFK Göteborg har sett betydligt bättre ut på senare tid. Den uppåtgående trenden föranleddes troligen av det tränarbyte som klubben genomförde för ett par veckor sedan, då Jörgen Lennartsson fick lämna plats för sin assisterande Alf Westerberg. Han har gjutit mod i gruppen och återgått till enkla linjer i Blåvitts spel. Det har burit frukt.

Laget har nu sju poäng på sina tre senaste matcher i ligaspelet. Då har det ändå handlat om motståndare som AIK, Elfsborg och BK Häcken. Det är ett starkt facit.

Känslan är att matchen är ganska öppen och att mål ligger nära till hands – som det brukar i lagens inbördes möten. Det är dessutom närmast kortgaranti på spelare som Sebastian Eriksson, Markus Rosenberg och Anders Christiansen – bara för att nämna några.

Just kort är en marknad vi känner oss sugna på här. Det lär smälla ordentligt och då kan det – speciellt i andra halvlek – hagla kort. Linan ligger trots det på smått osannolika 3,5.

Över 3,5 kort spelas utan minsta tvekan till 1,89 gånger insatsen hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 3,5 kort
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 27/8
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: