Speltips inför Malmö FF – IFK Norrköping 21/5: Fortsätter trenden?

Simon Pålsson Publicerat: 20 May 2017

Det blir ett riktigt toppmöte som avslutar söndagens allsvenska fotboll. Malmö FF får besök av IFK Norrköping och här finns det all anledning att ha höga förväntningar på underhållningsvärdet.

Det som mycket väl kan vara seriefinalen i den allsvenska fotbollen spelas klockan 17:30 på söndagskvällen. Då tar Malmö FF emot IFK Norrköping; de två senaste regerande svenska mästarlagen alltså.

Inför matchen har skåningarna skaffat sig en fyra poäng stor ledning i toppen av tabellen och har därigenom signalerat till resten av lagen att man är laget att slå för att utmana om guldet.

I sin senaste match lyckades Malmö dock bara knipa en pinne borta mot Hammarby, varpå det finns vissa frågetecken kring formen. Å andra sidan spelades matchen på plastunderlag och Malmö vilade dessutom sina stjärnspelare Markus Rosenberg och Anders Christiansen. Nu är skåningarna tillbaka på hemmaplan där det blivit idel segrar under hela säsongen. De offensiva hoten väntas dessutom åter vara i startelvan.

Hemmalaget har fortsatta problem med skador och avstängningar i backlinjen. Behrang Safari och Franz Brorsson är båda kvar på avstängningslistan inför matchen. Nu finns även högerbacken Anton Tinnerholm på samma lista.Därtill är Pa Konate skadad. Yoshimar Yotun är dock åter med i truppen. Det här gör det intressant hur Magnus Pehrsson väljer att formera sitt lag.

I andra halvleken blir Peking trötta

IFK Norrköping har nu sex raka matcher utan förlust och ser allt starkare ut. Å andra sidan är det inte samma lagmaskin som de två senaste säsongerna. Det finns helt enkelt vissa frågetecken kvar kring Peking och deras förmåga att hota på allvar i tabelltoppen.

Det här är dessutom lagets allra första gräsmatch för året. Nio omgångar in i den allsvenska säsongen har ett lag alltså fortfarande inte spelat på gräs. Det är både anmärkningsvärt och intressant inför just den här matchen. Det är allmänt känt att spelare – speciellt de som inte är vana – blir tröttare i benen på gräs. Det här märks speciellt i slutet av matcherna. Malmö FF är kända för sitt höga presspel och tröttar så gott som alltid ut sina motståndare, speciellt på bortaplan. Det har gjort att skåningarna vunnit flera matcher tack vare fantastiska prestationer i andra halvlek och i slutet av matcherna.

IFK Norrköping har dessutom tydliga skadebekymmer, även fall det här är någonting laget fått hantera hela säsongen. Det går med andra ord att formera samma startelva som senast, om Jens Gustafsson så vill. Av de tidigare skadade spelarna är det väl Andreas Blomqvist och Marcus Falk Olander som sticker ut, om vi nu ska nämna två.

Det här är faktorer som talar för att MFF gör ett målmässigt avtryck här, förmodligen också i den andra halvleken. Då orkar Norrköping helt enkelt inte. Känslan är också att det finns en klar risk för att Peking hotar ordentligt i matchinledningen – speciellt då MFF kan tvingas att sätta en orutinerad backlinje på benen – och skulle gästerna få in 0-1 kan vi räkna med en stor forcering från hemmalaget i andra halvlek.

Malmö FF över 1,5 mål (andra halvlek) spelas till 3,20 gånger pengarna hos Betway. Det är ett spel som har suttit i lagets senaste tre matcher på hemmaplan.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Malmö FF över 1,5 mål (andra halvlek)
Odds:  3,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 21/5
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: