20 maj 2018 Malmö FF BK Häcken speltips Allsvenskan

Speltips inför Malmö FF – IK Sirius 15/7: Risk för felfokus

Risken för dåligt fokus är överhängande när Malmö FF avbryter sitt dubbelmöte i Champions League-kvalet för en allsvensk drabbning mot IK Sirius. Tänk på att gästerna är ett topplag i serien.

SUPERODDS: Nya kunder hos Betfair får 6,0 istället för 1,47 gånger pengarna på att Malmö vinner idag. Klicka här för att ta del av kampanjen.

Här vankas det allsvenskt toppmöte nere i Malmö. Serieledande och storfavoriten till ännu ett SM-tecken, Malmö Fotbollförening, tar sig an IK Sirius från Uppsala.

Det här är en match mellan ettan och trean i den allsvenska tabellen, men om vi studerar spelarmaterial ska skillnaden vara större än så. I skrivande stund skiljer det åtta poäng mellan lagen och det är egentligen helt naturligt. Som nykomlingen har Sirius dock gjort ett fantastiskt avtryck under den första knappa halvan av säsongen.

Laget har en fin förmåga att alltid hota sina motståndare, oavsett om det så är Malmö FF eller AFC Eskilstuna som står för motståndet. Det är ett faktum som troligen bottnar i lagets tydliga spelsätt. Såvida underlaget är bra – likt det är på Stadion i Malmö – kommer Sirius att skapa möjligheter under 90 minuter. Det är en garanti.

På 14 allsvenska matcher har laget tryckt in 21 mål. Som nykomlingen och med ett relativt begränsat spelarmaterial är det ett bra facit. Inför den här matchen får laget i för sig klara sig utan sin nyckelspelare Kingsley Sarfo – som lämnat för just Malmö FF – men har å andra sidan fått in nya offensiva hot i form av Shkodran Maholli från BK Häcken och Elias Andersson från Varberg. Framförallt den förstnämnda är en duktig målskytt och kan – om han hittar tillbaka till gammal god form – bli en riktig tillgång för Sirius.

Var har Malmö FF sitt fokus?

Malmö FF ångar på i toppen av den allsvenska tabellen och skulle det bli en vinst här mot Sirius är det många som hävdar – lite väl överdrivet – att säsongen redan är avgjord.

Skåningarna själva har dock fokus på fler fronter. Laget är mitt inne i ett brinnande Champions League-kval, där laget behöver vinna borta mot makedonska FK Vardar Skopje på tisdag. Det gör att Magnus Pehrsson alldeles säkert inte tar några risker med viktiga spelare. Kanske får vi se nyckelspelare som Anders Christiansen sitta på bänken? Risken är överhängande.

Å andra sidan har MFF en så pass stark trupp att lite rotation nästan snarare kan vara en fördel. Magnus Wolff Eikrem såg ruskigt stark ut i sitt inhopp mot FK Vardar Skopje i veckan och kanske kan få sig en startplats? Klart är i alla fall att Markus Rosenberg och Behrang Safari inte finns med här. Rasmus Bengtsson å sin sida är tillbaka i sin första matchtrupp den här säsongen. Stort!

Känslan är att MFF kan ha svårt med fokus här. På hemmaplan har laget skakat en del under året och har släppt in mål mot många lag, däribland AFC Eskilstuna senast i den allsvenska fotbollen. Då känns IK Sirius som ett klart starkare lag och med MFF:s tankar på lite annat håll tror vi att gästerna kan hota ordentligt. MFF hotar alltid, den saken är nästan säker.

Det är självklart att hemmalaget blivit lite för stora favoriter här. Baksmällan ligger och pyr runt hörnet. Därför spelar vi båda lagen göra mål till 1,91 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888bonus – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 15/7
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 64%
X: 22%
2: 15%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 47%