Speltips inför Malmö FF – Jönköping Södra 22/7: Mentalt svår match

Simon Pålsson Publicerat: 21 July 2017

Den stora utmaningen ligger på det mentala planet när Malmö FF ska försöka studsa tillbaka efter veckans missräkning i Champions League-kvalet. Kan Jönköping Södra utnyttja läget och störa sina motståndare här?

Årets Champions League-äventyr tog slut innan det ens hann börja för Malmö FF, som nu behöver ladda om sina mentala batterier för att kunna bärga sitt 20:e svenska mästerskap. Det är där allt fokus ligger just nu, det har föreningen varit tydliga med att kommunicera utåt.

Å andra sidan är frågan om föreningen ner på ledar- och spelarnivå har den mentala förmågan att studsa tillbaka så snabbt. Lördagens allsvenska match mot Jönköping Södra blir sannerligen en prövning i mental styrka. Den stora frågan inför matchen är vilken motreaktion får vi se i Malmö FF efter veckans debacle? 

Det finns en risk att laget klappar ihop fullkomligt och har svårt att få i stånd rätt energi för att bryta ner Jönköping Södra. Det finns också en möjlighet att spelarna har gått samman och att de kör över sina motståndare.

Det som talar mot det senare scenariot är att laget fortsatt har stora problem med effektiviteten i anfallsspelet. Det görs helt enkelt för få mål i förhållande till antalet skapade chanser. Med en småskadad Markus Rosenberg, en iskall Pawel Cibicki, en skadad Alexander Jeremejeff och en Jo-Inge Berget helt ur slag saknas det riktiga spetsspelare i boxen. Däri ligger en stor del av problematiken.

Jönköping Södra med usel form

Trots att det spelmässigt sett relativt okej ut för Jönköping Södras del har poängskörden den här säsongen varit en stor besvikelse. Framförallt på senare tid finns det få ljusglimtar när det kommer till resultatbiten. Inför det här mötet har laget åtta raka allsvenska matcher utan vinst.

Att då ta sig till Malmö för att möta seriens starkaste lag känns inte som den mest överkomliga av uppgifter. Å andra sidan väntar vi oss ett taggat bortalag, som gärna knäpper serieledarna på näsan.

En stor del av matchbilden lär bestämmas av hemmalagets mentala approach. Om det är rensade skallar och revanschlustna själar som kliver in på gräsmattan bör det här bli en match där Malmö FF dominerar matchbilden, medan Jönköping Södra – som så många gånger förr – prioriterar en stark organisation och ett snabbt kontringsspel. Men den här gången går det inte riktigt att veta.

Vad vi känner oss relativt säkra på är att MFF, som alltid på hemmaplan, blir anförda av ett bra publiktryck och därigenom skapar tryck på sina motståndare. Huruvida de kommer att hota eller få in bollen är mer oklart, men hörnor skapar laget så gott som alltid i mängder.

Malmö FF över 6,5 hörnor spelas därmed till 1,91 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

SUPERODDS: 5,0 istället för 1,33 på att Malmö vinner

Nya kunder hos Betfair kan nu få hela 5,0 gånger pengarna istället för ordinarie oddset 1,33 på att Malmö vinner hemma mot Jönköping Södra. Klicka här för att ta del av kampanjen!

Speltips:

Speltips:  Malmö FF över 6,5 hörnor
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 22/7
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: