Speltips inför Malmö FF – Örebro SK 1/5: Allsvenskt hörnspel

Simon Pålsson Publicerat: 29 April 2017

Efter missad seger i förra omgången känns det som att Malmö FF kliver in med stor revanschlusta till matchen mot Örebro SK. Det öppnar för ett spel på hörnmarknaden.

Efter 0-0 mot bottenlaget Kalmar FF i den senaste matchen var det frustrerat i Malmö FF. Nu, bara några dagar senare, har laget chans till revansch. Nu väntar Örebro SK på hemmaplan, ett lag som de regerande svenska mästarna givetvis får gälla som klara favoriter mot.

Det ska sägas att MFF är väldigt starka på hemmaplan. Två segrar på två försök den här säsongen, men det som framförallt utmärker Malmö på skånsk mark är deras pondus i det offensiva spelet. Just den pondusen var precis vad som saknades i torsdagens match på Guldfågeln Arena, då Malmö bara lyckades skrapa ihop två skott på mål på nittio minuter. Knappast guldklass va?

I hemmalaget är det oklart om Lasse Nielsen, den viktiga mittbacken, är spelklar när vi skriver det här. Dansken gick av senaste matchen med en befarad hjärnskakning, något som gör att han troligen vilas här. Det innebär att Behrang Safari förmodligen kliver in som mittback och Pa Konate tar platsen till vänster i backlinjen. Det är en tillräckligt stark backlinje för att dominera den här matchbilden ändå.

I matchen mot Kalmar valde Magnus Pehrsson att vila nyckelspelarna Anders Christiansen och Markus Rosenberg. Det vågar han förmodligen inte göra nu. Det i sig lär trycka upp energinivån i skåningarnas startelva.

Örebro har inte stabiliteten

Efter en fin inledning på säsongen – med sju poäng på de tre inledande matcherna – har Örebro nu tappat poäng i två raka matcher. 3-0-förlusten mot Elfsborg följdes upp med en pinne mot Häcken. Det är i för sig inga genomusla resultat, men det känns som att Örebro saknar stabiliten för att kunna prestera i match efter match. Truppen är helt enkelt inte tillräckligt stark.

Örebro kommer troligen till den här matchen utan mittfältaren Filip Rogic och mittbacken Patrik Haginge. Den förstnämnda spelade de tre första matcherna, men insjuknade sedan i halsfluss och är nu på väg tillbaka till matchform.

En sak känns given inför den här tillställning och det är att hemmalaget greppar tag i taktpinnen. Revanschlustan efter torsdagens debacle är stor. Publiken lär trycka på sitt lag i jakt på det där viktiga 1-0-målet. Tre poäng är utan tvekan allt som räknas här.

Det gör att vi tror på ett Malmö som kommer i våg efter våg, precis som vi gjort oss vana vid när de spelar på Stadion i Malmö. Det är ett sätt att spela som brukar leda till en hel del hörnor.

Malmö FF över 6,5 hörnor spelas till 1,91 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Malmö FF över 6,5 hörnor
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, måndag 1/5
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: