25 februari 2019 öster malmö ff speltips svenska cupen

Speltips inför Malmö FF – Östersunds FK 14/5: Mål åt båda håll?

Förväntningarna är höga inför det allsvenska mötet mellan Malmö FF och Östersunds FK. Här borde underhållningen serveras som på ett silverfat när två offensivt starka lag drabbar samman.

Klockan 17:30 på söndagen spelas en intressant drabbning nere i Skåne, där serieledande Malmö FF tar sig an poplaget Östersunds FK på hemmaplan. Här finns ordentligt med revansch att utkräva. Förra året vann Östersund nämligen med klara 3-0 i Malmö.

Därtill har norrlänningarna goda minnen från försäsongen, då man slog Malmö med klara 2-0 i en träningsmatch. Det finns med andra ord all anledning för de regerande mästarna att kliva fram och utkräva lite revansch här.

Det ska sägas att Malmö – paradoxalt nog – vann med klara 4-1 på bortaplan mot Östersund förra säsongen. Då var Vidar Örn Kjartansson i för sig på ett förträffligt spelhumör och smällde in tre ordentliga strutar. Med andra ord är det lite svårt att veta var vi har lagen inför den här matchen, men att det står underhållning på schemat vågar vi lova.

Viss skadeproblematik i hemmalaget

Det ska sägas att Malmö, som redan efter sju omgångar leder tabellen med hela sex poäng, har vissa problem med skador. Under matchen mot Elfsborg senast gick Pa Konate av planen skadad. Ytterbacken tros missa resten av vårsäsongen. Därtill är mittbacken Lasse Nielsen fortsatt osäker till spel efter sin hjärnskakning. Det gör det lite oklart hur backlinjen kommer att se ut.

Å andra sidan har tränaren Magnus Pehrsson gjort en sak av att rotera ordentligt i laget, så det bör inte vara några större problem. Intressant nog har Oscar Lewicki testats som mittback under veckans träningar.

Alhaji Gero kommer inte till spel för Österunds del. Anfallaren är avstängd. Därtill är den hårdföre försvararen Douglas Bergqvist otillgänglig på grund av skada. Det känns som ett betydligt tyngre avbräck. Offensivt finns det nämligen flera starka kort hos gästerna, så den biten finns det ingen större anledning att vara orolig för.

Just offensiven har varit fin hela säsongen. Med 15 gjorda mål på sina sex senaste matcher finns det egentligen inte så mycket att orda om. I en sådan här match – när det finns en hel del ytor att laborera på – trivs dessutom Östersund bra. Mattan, som är väldigt fin nere i Malmö, är också till gästernas fördel.

Två målfarliga lag alltså. Så kan vi enkelt sammanfatta det. Dessutom är det två lag med vissa bekymmer i försvarslinjen. Därför spelar vi båda lagen göra mål till fina 1,79 gånger pengarna hos Bethard.

 

 

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 14/5
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 60%
X: 25%
2: 17%
Över 2,5 mål: 59%
Under 2,5 mål: 45%