3 oktober 2017 kometa brno Malmö Redhawks speltips CHL

Speltips inför Malmö Redhawks – HV71 7/4: Kritiskt läge för hemmalaget

För att drömmen om en SM-finalen faktiskt ska hållas vid liv behöver Malmö Redhawks nog ta en vinst hemma mot HV71 under fredagskvällen. Lagen drabbar samman i match fyra i SM-semifinalen.

HV71 har 2-1 i matcher mot Malmö Redhawks i SM-semifinalen.

Inför match nummer fyra har laget därmed ett väldigt bra utgångsläge och kan faktiskt införskaffa sig en matchboll inför det femte mötet, som spelas hemma i Jönköping.

Dit är dock vägen ganska lång. Senast fick HV71 se sig besegrade efter förlängning nere i Malmö och känslan är att skåningarna är betydligt starkare på hemmaplan än när de åker upp till Jönköping. Den aggressiva pressen betalar sig klart bättre inför hemmapubliken, som ser till att skruva upp stämningen och därigenom pressa sina gäster ytterligare.

Så här tre matcher in i matchserien går det att ana en tydlig trend. Det blir en hel del mål helt enkelt. Faktum är att så var fallet när lagen möttes i grundserien också, något som kan tyckas lite märkligt med tanke på att framförallt HV71 är ett defensivt inriktat lag. Det här verkar hur som helst vara två lag som bjuder upp till dans när de möts.

Det blir ett spel på målmarknaden

Malmö har utan tvekan någon form av kniv mot strupen här. Med tanke på att skåningarna faktiskt inte har fördelen av att spela fler matcher på hemmaplan än på bortaplan i den här semifinalen krävs att laget faktiskt kniper vinster så fort de spelar hemma.

5-1-förlusten senast var ett tecken på att HV71 är väldigt bra och blir svårslagna, inte minst på hemmaplan. Det gör också att Malmö får en mer press på sig här. Vi litar blint på att skåningarna vildsint går för att vinna matchen, med en intensiv press redan från nedsläpp. Det kan passa HV71 ganska bra och i ärlighetens namn tror vi på en öppen matchbild.

I den senaste matchen saknades Oscar Alsenfelt, Erik Andersson, Magnus Häggström, Erik Forssell och Nicklas Jadeland i Malmö.  Andreas Thuresson var därutöver avstängd. I nuläget är det oklart om någon av de just nämnda finns med i truppen till den här matchen. HV71 tros inte heller göra några truppförändringar.

Vår känsla är att matchen blir öppen. Båda lagen har offensiv kvalité att tillgå och vi litar på att den får ordentligt med spelrum. Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,83 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, fredag 7/4
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 36%
X: 24%
2: 44%
Över 4,5 mål: 55%
Under 4,5 mål: 48%