Speltips Leicester Chelsea 28 juni 2020

Speltips inför Manchester City – Leicester 13/5: Målpolletter i tidiga matchen

Strålkastarljuset riktas mot Etihad Stadium, där det är avspark mellan Manchester City och Leicester redan 13:30 under lördagseftermiddagen. Marknaderna samt förutsättningarna har tittats närmare på, varpå vi landar i en målslutsats.

För Manchester City finns fortfarande allt att spela för; att vinna och förlora. Champions League-striden fortgår och utsikterna för spel i världen största turnering ser lovande ut för Pep Guardiolas mannar. Minst en pinne – siktet är förstås på vinst – skulle innebära att Liverpool petas ner från tredjeplatsen och att Arsenal fortsätter hållas på avstånd.

Men det ska också påminnas om att City kommer till spel med ett par tuffa avbräck. Oerhört lite talar för att Sergio Agüero kan starta och det lutar istället åt en bänkplats eller att inte alls bli en del av truppen. Råder även osäkerhet om John Stones.

Ännu värre är dock situationen för Leicester, som saknar tre av deras huvudpjäser i form av Daniel Drinkwater, Nampalys Mendy och Wes Morgan. Roberth Huth är inte helt hundra heller.

Den här Premier League-upplagan har, precis som väntat, varit ett klassiskt mellanår för Leicester, efter att ha vunnit den förra – mot alla möjliga odds. Satsningen har varit på Champions League och där nådde de ända till kvartsfinalen, och Atlético Madrid pressades hårt in i det sista. I serien? Plats nio i det täta mittenskiktet.

Leicester i form

Sedan slutet av februari, i vevan när Claudio Ranieri fick foten, har Leicester verkligen växt – och det har levererats i såväl Champions League som Premier League. För närvarande står man stärkta med två raka vinster, 1-0 borta över West Bromwich och med 3-0 när Watford kom på besök.

Utan andra faktorer – läs: CL – som tar fokus, verkar Leicester vilja avsluta spelåret med stil. Gillar vad de visat upp under flera månaders tid och det här är en typisk sådan match där laget förmår att kliva upp ett hack i prestationsnivå.

Förra årets identiska möte slutade i en 3-1-vinst för Leicester och årets omvända match vann de med 4-2. Manchester City – ett favoritmotstånd?

Manchester City ska jaga trean från start och även om de vann med förkrossande 5-0 över Crystal Palace senast, vet vi om att det finns brister hos dem – inte minst i defensiven. Och borde inte det passa Leicester, som är så starka på att ställa om, perfekt?

Givetvis ska hemmalaget gälla som favoriter, klara sådana, men vi tror inte att de kommer lämna Etihad Stadium, tre poäng eller ej, utan att ha fått hämta bollen ur de egna nätmaskorna vid åtminstone ett tillfälle.

2/1-1?

BLGM – ja spelas till 1,83 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 13/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 78%
X: 15%
2: 7%
Över 2,5 mål: 72%
Under 2,5 mål: 31%