Speltips inför Manchester City – West Bromwich 16/5: Mållyckan testas

Spelbloggare Publicerat: 16 May 2017

Tre pinnar ska fördelas på Etihad Stadium. Hamnar de hos ett tokmotiverat Manchester City eller ett West Bromwich som huserar i det hopplösa, men ack så bekväma mittenskiktet av tabellen?

Löjligt viktiga poäng på spel för Manchester City. Vid oavgjort eller bättre – det senare är verkligen att föredra, då målskillnaden är väldigt jämn med Liverpool – kliver de förbi det nämnda motståndet, upp till tredjeplatsen och den som löser den platsen säkrar spel i Champions League-gruppspel.

Vid värsta möjliga scenario kan även Arsenal hämta ifatt och beroende på Manchester Uniteds resultat i Europa League, kan det till och med bli så att turneringen missas helt och hållet. Inte ens kval.

West Bromwich har stått upp heroiskt under spelåret och är faktiskt och nosar på klubbrekord, men har ändå dippat ihop under de senaste veckorna – något som två poäng på de sju senaste matcherna understryker. Nästan ännu mer oroande är att det bara blivit mål framåt i en av dessa matcher…

Positiva besked för City är att John Stones eventuellt kan göra comeback här, efter ett skadeuppehåll på nästan en och en halv månad. Fabian Delph är dock out.

Troligtvis blir WBA utan försvarsklippan Gareth McAuley efter att ha blivit skadad i fredagens match mot Chelsea, där Londonklubben säkrade Premier League-titeln efter 0-1.

Får det svårt att bryta upp WBA-försvaret?

Motivation, hemmaplan, form och klass. Fyra stycken faktorer som talar starkt för Manchester City denna kväll, men som oddsen tryckts ner är spelen till deras favör helt ointressanta. Snarare så att skrällspelen kan locka.

Vi tar och fokuserar på målmarknaden, där känslan är att marknaden överdriver chanserna för ett målpartaj – och då täcker vi med glädje andra sidan av linorna.

Som nämnt; framåt är West Bromwich helt avtrubbade just nu och formen är dunkel, men prestationen mot Chelsea var ett stort fall framåt. 0-1 mot ett helmotiverat motstånd av deras kaliber är ingenting att skämmas för. Glöden visades upp!

Defensivt finns det stora kvalitéer i WBA och det har de även visat under den här sämre perioden. 6/7 senaste matcherna har klivit under 2,5 mål och det är anmärkningsvärd statistik.

Vad kan vi vänta oss av matchen här? Ett bortalag som faller tillbaka i positionerna och försöker tajta till ytorna.

Manchester City har ett fantastiskt material offensivt, men kan ställas inför problem här. Frågan är hur stora prov de ställs inför defensivt? Inte speciellt stora, troligen. Fyra av deras sex senaste matcher har klivit under 3,5 mål – en lina som vi testar lyckan på här.

Alltså; under 3,5 mål. Oddset är 1,91x och det dukas ut av Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, tisdag 16/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: