Speltips inför Manchester City – Wolverhampton 24/10: Starkast vinner

Simon Pålsson Publicerat: 24 October 2017

Manchester City prioriterar möjligen inte Ligacupen, men får gälla som klara favoriter hemma mot Wolverhampton ändå. Det öppnar för ett specialspel.

Ligacupen på schemat och helt enkelt är det inte att gräva sig ner i matcherna. Manchester City tar sig an Wolverhampton på hemmaplan och trots att det på pappret är två ganska meriterade och namnkunniga klubbar känns matchen relativt avslagen.

Detta beror inte minst på att Wolverhampton uttalat prioriterar spelet i Championship och därmed inte värdesätter en eventuell skräll så högt som många andra lag skulle göra. Det lär prägla matchen. Manchester City å sin sida har väldigt fin form och får nu chansen att låta några spelare få mer speltid igen. Det kan innebära en hel del fart.

Initialt kan gästerna säkert stå emot ganska bra, men i takt med att motivationen sjunker och tröttheten smyger sig på lär ett hemmalag med flera pigga, sugna spelare bli lite för tunga att stå emot. Kanske händer det första i den andra halvleken dock?

Specialspel från den andra halvleken

Manchester City har som många andra storklubbar en stark tradition att släppa fram yngre spelare i Ligacupen. Å andra sidan sitter laget på en fantastiskt bred trupp, varpå det inte sällan blir att många klasspelare som vanligtvis har svårare med speltid får chans i den här turneringen. Pep Guardiola är hur som helst väntad att göra en del förändringar sett till den ordinarie startelvan. Vincent Kompany och Benjamin Mendy står på skadelistan och kan inte brukas.

Wolverhampton å sin sida ångar som sagt på i Championship och fokuserar utan tvekan på den biten. Här finns det ingen anledning att slösa för mycket energi, inte minst då matchen alltså spelas på bortaplan. Kortney Hause är skadad och kan inte spela. I förra omgången av Ligacupen såg Nuno – tränare i Wolverhampton – till att röra runt rejält i sin startelva. Det finns väl egentlingen ingenting som talar för att han inte skulle göra likadant nu.

Som vi var inne på tidigare lär Manchester City bli för tunga i längden. Vi ser framför oss ett bortalag som står emot inledningsvis, men som inte orkar i andra halvlek.

Manchester City -1,5 (andra halvlek) spelas till 2,15 gånger insatsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Manchester City -1,5 (andra halvlek)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, tisdag 24/10
TV:   viasatfotboll logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: