Speltips inför Manchester United – Everton 17/9: Wayne Rooneys återkomst

Simon Pålsson Publicerat: 17 September 2017

Han är Manchester Uniteds bästa målskytt genom alla tider. Nu är Wayne Rooney tillbaka på Old Trafford – men iklädd Evertons tröja. Här hittar vi ett målspel till 1,90 gånger degen.

Det är dags för ett intressant möte på Old Trafford. Det som avslutar helgens Premier League-matchande är ett på förhand kittlande möte mellan Manchester United och Everton, där det är lite skilda världar just nu.

Manchester United har sett väldigt starka ut rakt igenom hela säsongsinledningen och ser både solida ut bakåt samt väldigt spetsiga ut framåt. Nu väntar dock årets första riktiga värdemätare i Everton, som inte är helt lätta att bryta ner. Med Wayne Rooney i laget lär det inte finnas någon motivationsbrist hos gästerna. Engelsmannen lär elda igång sina lagkamrater i sin återkomst.

Everton då? Formen är lite sisådär, men bakåt ser det ok ut. Den defensiva organisationen är på plats, men anfallsspelet håller inte riktigt nivå. Det bottnar dels i skadebekymmer och det faktum att truppen känns lite tunn i offensiven.

Spel på målmarknaden

Manchester United roterade en del i lagets Champions League-vinst mot FC Basel i tisdags. Det känns som att José Mourinho återgår till sina ursprungliga tankar, vilket bland annat lär förpassa Victor Nilsson Lindelöf till bänken.

Intressant nog kommer Paul Pogba inte till spel efter sin skada senast. Rapporter gör gällande att fransosen kan missa sex veckor. Luke Shaw, Marcus Rojo och Zlatan Ibrahimovic är såklart inte heller aktuella för spel. De två förstnämnda bör vara ganska nära spel.

Gästerna har fortsatta problem med sina skador. Ramiro Funes Mori, Ross Barkley, Seamus Coleman och Yannick Bolasie är inte tillgängliga och har inte heller varit så på hela säsongen. James McCarthy närmar sig spel, men lär inte spela här. Hur laget formeras är inte helt glasklart, men känslan är att Wayne Rooney lär vara taggad till tusen och att Ronald Koeman väljer en klar defensiv balans i sättet han formerar sitt lag.

Med Paul Pogba borta i hemmalaget är känslan att dynamiken får sig en liten törn. Det lär påverka lagets förmåga att bryta ner sitt motstånd. Everton lär som sagt ha en tydlig defensiv approach till matchen och det kan mycket väl göra det svårt för hemmalaget att få in bollen.

Under 2,75 mål spelas därför till 1,90 gånger degen hos bet365. Då får vi halva insatsen tillbaka vid tre mål.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 2,75 mål
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:00, söndag 17/9
TV:    viasatpremium logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: