3 februari 2018 Manchester United Huddersfield Speltips

Speltips inför Manchester United – Leicester City 26/8: Första värdemätaren

Manchester United har inlett säsongen på ett strålande vis, men det är först i den tredje omgången som laget står inför en ordentlig värdemätare. Kan Leicester City bryta hemmalagets fina trend?

Manchester United har verkligen rivstartat den här säsongen. Med två raka vinster – där båda segrarna dessutom slutat med 4-0 till José Mourinhos lag – ser det plötsligt väldigt lovande ut.

I veckan blev det dessutom klart att Zlatan Ibrahimovic fortsätter hos den engelska giganten. Tillsammans med Romelu Lukaku kommer svensken utgöra ett fantastiskt anfallspar – om de nu får chansen – under andra halvan av säsongen.

Här och nu handlar det dock enbart om att fortsätta på den inslagna vägen. Leicester City är nästa motståndare för Manchester United. Här är känslan att det krävs lite mer än vad som har behövts tidigare. Leicester må vara svagare än guldsäsongen, men det finns fortsatt kvalité i det här laget.

Matcherna mellan de här båda lagen har haft en klar tendens att bli målrika. Över 2,5 mål har suttit i fem av de sju senaste matcherna mellan lagen. Därtill har båda lagen fått in minst en boll var i sex av dessa sju möten. I vårens möte på hemmaplan var första gången som Leicester misslyckades med att näta mot Manchester United sedan 2004. Vårens möte slutade 0-3.

Leicester City med en bättre effektivitet

4-0 i två raka matcher kan ge en lite väl romantiserande bild av hur bra Manchester United verkligen har varit. Det offensiva spelet ser stundtals fantastiskt ut och det går inte att komma ifrån. Defensivt sett finns det – trots två raka nollor – en hel del kvar att önska. Eric Bailly och Phil Jones är ett bra mittbackspar, men det är också ett par som bjuder på en del bakåt.

Nu står Leciester för motståndet och här finns betydligt mer offensiv kvalité. Om det så är på kontringar, fasta situationer eller instick så finns det flera hot som dessutom ser till att sätta sina chanser. Säga vad man vill om Swansea och West Ham, men de utnyttjade inte sina få, men fina, lägen mot Manchester United. Det är tvunget.

På tre tävlingsmatcher den här säsongen har Leicester gjort nio mål. Det ger ett fint snitt på tre mål per match. Några tre mål lär vi inte få se på Old Trafford, men känslan är att den där nollan som Manchester United så stolt visar upp svävar i fara. Känslan är att det här – som det brukar bli mellan de här båda lagen – blir en öppen historia och då finns det så mycket kvalité åt båda håll att det riskerar att rassla i näten bakom båda målvakterna.

Gästerna har en del bekymmer på skadefronten, med flera osäkra kort. West Morgan och Harry Maguire – viktiga defensiva pjäser – kommer att testas sent.

Manchester United är klara favoriter till vinsten, men där hittar vi inget värde.

Båda lagen göra mål spelas istället till 2,05 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, lördag 26/8
TV:    
Stream:    

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 74%
X: 18%
2: 9%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 43%