Speltips inför Marin Cilic – Janko Tipsarevic 15/6: Klart övertag

Simon Pålsson Publicerat: 14 June 2017

ATP Hertogenbosch fortsätter under torsdagen med det heta mötet mellan Marin Cilic och Janko Tipsarevic, två spelare vars gemensamma historia sträcker sig långt tillbaka.

ATP-turneringen i holländska s-Hertogenbosch bjuder på en del intressanta namn, där de två som på förhand sticker ut lite extra är kroaten Marin Cilic och den talangfulla tysken Alexander Zverev.

Den förstnämnda inleder sin resa med en match mot en gammal god motståndare, nämligen Janko Tipsarevic. Det här blir deras tionde möte i karriären och så här långt är det kroaten Marin Cilic som har övertaget med sju vinster på nio spelade möten.

Det här blir för övrigt deras andra möte på gräs, där förra årets turnering i London slutade med en enkel 2-0-vinst för Marin Cilic. Faktum är att kroaten är väldigt bra på gräs, mycket tack vare sitt tunga grundspel och sin förhållandevis varierande tennis.

Formen, historia, styrka – allt

Inför det här mötet finns det i vår värld en solklar favorit i Marin Cilic. Egentligen är det inte särskilt svårmotiverat, men låt oss ändå bena ut varför vi tror på en tämligen enkel seger för kroaten. Förutom det psykologiska övertaget i att ha sju inbördes segrar och dessutom ha vunnit förra årets gräsmöte finns det fler andra faktorer värda att ta i beaktande.

Den kanske viktigaste är formen. Just nu känns Marin Cilic i gott slag. 28-åringen befinner sig i en perfekt tennisålder och hoppas nu ta ytterligare steg för att verkligen utmana de stora det här året. Just nu är han rankad 7 i världen, en placering som borde kunna mynna ut i en stor titel vad det lider. I Roland Garros såg vi också fina takter från kroaten, som trivs på gräs och förmodligen gör allt för att toppa formen inför Wimbledon.

Det står i direkt kontrast till Janko Tipsarevic, vars form inte är av samma slag för tillfället. Det känns som att 33-åringen är lite på dekis, något som delvis kan härledas till en rad skador de senaste säsongerna. I grunden är det en fin tennisspelare, men både tyngd och stabilitet saknas i nuläget. Därutöver känns Marin Cilic som en klart bättre tennisspelare i något slags utgångsläge.

Det här bör kroaten klara enkelt. 2-0 räknar vi med, men vi går ändå på ett handikappspel på gamemarknaden. Om kroaten tappar ett set är det förmodligen långt, men då kompenserar han det med att springa hem ett annat.

Marin Cilic -4 (asian handicap) spelas till 1,94 gånger pengarna hos Bethard. Då får vi pengarna tillbaka vid fyra game i marginal, exempelvis vid 6-4, 6-4.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Marin Cilic -4 (asian handicap)
Odds:  1,94 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 10:00, torsdag 15/6
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: