Speltips inför Marin Cilic – John Isner 20/6: Favoritspelet väljs

Simon Pålsson Publicerat: 19 June 2017

Det finns ingen anledning att vänta sig särskilt många breaks när Marin Cilic och John Isner gör upp i ATP London. Här väljer vi vårt klassiska favoritspel, som brukar skörda stora framgångar den här tiden på året.

Grässäsongen fortsätter med klassiska turneringar i brittiska Queens och i tyska Halle. Här hämtar vi vårt speltips från ATP-turneringen i Queens, London.

I den första omgången väntar ett riktigt tungviktsmöte – sett till hårdheten på servandet – mellan Marin Cilic och John Isner. Det här är två spelare vars spel passar väldigt bra på gräs, åtminstone i egen serve. Det är nämligen två riktiga servespelare, som vanligtvis blir mycket svårbreakade på det ojämna och luriga underlaget.

Inte sällan får vi se väldigt långa set i gräsmatcher. Det har som sagt att göra med ojämnheten och den svårbedömda studsen, som helt klart gynnar den som servar. Både Marin Cilic och John Isner är starka servare på alla underlag, men på gräs går det att få ytterligare spets på sin serve.

Tendensen är tydlig

Personligen använder jag mig ofta av spelet tiebreak i första set när det kommer till gräsmatcher, speciellt när spelarna är bra på att serva, men klart svagare i returspelet. I början av matchen har spelarna en tendens att inte riktigt ha anpassat sig till underlaget, varpå returspelet blir ledande. Samtidigt är axlarna helt utvilade och fokus kan ligga på att bomba in serve efter serve.

För egen del känns det här spelet – som blivit lite av ett favoritspel under juni månad – väldigt intressant i just den här matchen. I fyra av de fem senaste mötena – varav ett möte på gräs – har det första setet gått till tiebreak mellan de här båda spelarna. Oavsett underlag brukar de alltså spela jämna, täta set i inledningen av matcherna. Med gräs som underlag är den risken ännu större.

John Isner har vilat sedan Franska Öppna och lär komma med en laddad servekanon till matchen. Marin Cilic har värmt upp sitt grässpel i Holland förra veckan, men åkte där ut mot Ivo Karlovic efter en match som slutade med två tiebreak och ett set bestående av 12 game. Hur som helst tycker vi att flera saker talar för att det första setet blir långt här. Båda spelarna är starka servare, de har visat svagt returnerande på sistone och tendensen mellan de båda är att set så gott som alltid blir långa.

Över 12,5 game i första set spelas därmed till 1,71 gånger pengarna hos 888sport. Det kommer att sjunka ordentligt fram till matchstart – var så säkra!

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 12,5 game (första set)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 17:00, tisdag 20/6

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: