Speltips inför Marin Cilic – Roger Federer 16/7: Finaldags i Wimbledon

Simon Pålsson Publicerat: 15 July 2017

Då är vi äntligen framme vid den stora finalen i herrarnas Wimbledon. Marin Cilic och Roger Federer gör upp i det som har alla förutsättningar att bli en riktig godbit till tennishistoria.

En av årets tyngsta sporthändelser är här. Finalen i den anrika turneringen Wimbledon står på schemat och även i år finns det all anledning att verkligen se fram emot matchen i fråga.

Den här gången är det Marin Cilic och Roger Federer som gör upp om titeln. Det här är elfte gången vi får se schweizaren i en final i Wimbledon, som kommit att bli en turnering som nästan är synonym med Roger Federer.

I vissa stunder har Roger Federer visat gammal god form under de två veckorna i Wimbledon. Schweizaren har till och med glimtat till med ett spel som kan vara det bästa vi har sett honom på väldigt många år. Det råder ingen tvekan om att formtoppen är här och att Roger Federer har alla förutsättningar att knipa ytterligare en titel i Wimbledon.

Marin Cilic kommer att streta emot

Det blev ingen drömfinal mot Andy Murray eller Rafael Nadal, men att schweizaren ska ställas mot Marin Cilic är också en godbit till match. Kroaten har sett väldigt bra ut rakt igenom hela turneringen och det är ingen hemlighet att han trivs på gräs. Det känns också som att formen är på samma nivå som 2014, när Marin Cilic knep sin enda Grand Slam-titel i US Open.

En stor del av förklaringen till att han har sett så väldigt stark ut ligger i serven, som fungerat oerhört väl och gör Marin Cilic svår att bryta ner. Det blir oundvikligen jämna matcher när kroaten spelar. Det ska också förtydligas att returspelet även det fungerat väl och känslan är att han har alla möjligheter att störa Roger Federer ordentligt.

Till slut lär gammal dock vara äldst och vi skulle gissa att Roger Federer till slut står som mästare. Kanske blir det en lång match? Kanske får vi se ett gastkramande avgörande set? Förhoppningarna finns.

Vad vi känner oss säkra på är att Marin Cilic kommer att streta emot ordentligt. Med tanke på hans tunga serve och hans fina form borde han hänga med i samtliga set. Därför spelar vi Marin Cilic +5,5 game till 1,85 gånger pengarna hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Marin Cilic +5,5
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 16/7
TV:   kanalfem logo eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: