Speltips inför Middlesbrough – Arsenal 17/4: Kniven mot strupen

Spelbloggare Publicerat: 17 April 2017

Två parter ur form, men ändå i helt olika situationer drabbar samman i måndagens enda Premier League-batalj, vilken spelas mellan Middlesbrough och Arsenal.

”Boro” var en av de mest uppsnackade nykomlingarna i Premier League på flera år och det var få som tippade att de skulle trilla ur serien, men nu ser situationen ändå extremt prekär ut; pinnarna måste trilla in, och det snart.

Med två matcher färre spelade än konkurrenterna ovanför har Middlesbrough från deras nästjumboplats sex pinnar upp till säker mark. Och formen? Urusel. 14 raka seriematcher utan vinst! Med ett sådant facit räddas inga kontrakt…

Vad Arsenal sysslar med är också lite oklart. De har tappat exakt allt, spelare vill lämna och Arsené Wengers förtroende är helt förbrukat. Laget står nu på en ytterst blek sjundeplats, dock med tre matcher färre spelade än Everton, som det skiljer tre poäng upp till.

Formen, den är, som nämnt, urusel. Två vinster på de åtta senaste seriematcherna. Under samma period trillades dessutom CL-slutspelet ur med 2-10 över två möten mot Bayern München.

“Boro” färre insläppta än Arsenal

Arsenals försvarsspel har varit under all möjlig kritik på sistone, men att Middlesbrough ska kunna profitera på det är mycket tveksamt. De har seriens mest uddlösa offensiv och bara antecknats för 22 mål framåt på 31 matcher.

Här talar mycket för att ”Gunners” dessutom får tillbaka Laurent Koscielny och Petr Cech i speldugligt skick. Stärker upp försvarslinjen flera nivåer.

Samtidigt är Middlesbroughs försvarsspel fullt kapabelt. Exempelvis har de släppt in hela 31 mindre mål än Swansea på platsen ovanför dem i tabellen, 37 till antalet, vilket också är färre än Arsenal och samtliga lag under topp sex.

Känslan är alltså – tillknäppt och målsnålt. Oddssättarna tänker annorlunda och den värdeluckan vill vi inte vara sena med att utnyttja.

Under 2,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid exakt tre mål – spelas till 1,94 x insatsen hos Bet635.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 17/4
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: