Speltips inför Milos Raonic – Roger Federer 12/7: Tydlig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 11 July 2017

Att Roger Federer har sett starkt ut i Wimbledon är ett understatement. Schweizaren är på väg tillbaka till gammal god form. Det lär bli väldigt svårt för Milos Raonic att hantera.

Nu duggar toppmatcherna tätt i Wimbledon. Framme vid kvartsfinalerna får vi se idel tunga spelare göra upp mot varandra, men fortsatt finns det ett par spelare som ligger lite på en annan nivå.

Efter att Rafael Nadal åkte ut under måndagen är det egentligen Andy Murray, Roger Federer och Novak Djokovic kvar som känns extra heta. Som ligger inne med en extra tyngd och rutin som blir nödvändig så här i den avslutande fasen av en stor Grand Slam-turnering.

Milos Raonic är en spelare som aspirerar på att ta sig upp bland de absolut största, men kanadensaren har inte haft den bästa säsongen bakom sig och i våra ögon har han stagnerat något i utvecklingen. Det här var säsongen han skulle ta nästa kliv spelmässigt, men det har dessvärre uteblivit. Å andra sidan är det en spelare som fortsatt tillhör världseliten och som tagit sig hela vägen fram till en kvartsfinal i världens största tennisturnering. Det säger en del.

Resan i Wimbledon har varit kantig. Kanadensaren var illa ute både mot Mikhail Youzhny och senast mot Alexander Zverev. Det tunga servandet har räddat honom flera gånger, men när Roger Federer nu väntar krävs en rejäl uppryckning i alla delar av spelet om det inte ska bli respass ganska snabbt.

Roger Federer går från klarhet till klarhet

Det finns fortfarande en del att kräma ut ur Roger Federer, den saken står klar efter den första veckan i Wimbledon. Schweizaren har spelat gammal god tennis i sina stunder och har tagit sig hela vägen fram till en kvartsfinal egentligen helt utan att ha behövt förta sig.

Han har vunnit i raka set mot samtliga motståndare, däribland formtoppade Mischa Zverev och luriga Grigor Dimitrov. Det säger en del när han avfärdar bulgaren med 3-0 och totalt tio tappade game i en åttondelsfinal på det viset. Roger Federer är tillbaka!

Vi vet hur bra han trivs på gräs, vi vet hur mycket han älskar Wimbledon. Med Rafael Nadal utslagen finns det nu ett mindre hinder mellan Roger Federer och ännu en titel här i London. Att Milos Raonic skulle stå ivägen känns föga troligt. Visst, kanadensaren har två raka vinster mot Roger, men båda kom förra året när schweizaren inte var på topp. Dessförinnan hade Roger Federer ett tydligt övertag.

Det här borde bli relativt enkelt för Roger Federer. Han ser sylvass ut, medan Milos Raonic kämpar lite med formen.

Roger Federer -4,5 game spelas till 1,80 gånger pengarna hos bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Roger Federer -4,5 game
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 12:30, onsdag 12/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: