Speltips inför Modo – Timrå IK 20/10: Derbydags i Hockeyallsvenskan

Simon Pålsson Publicerat: 18 October 2017

Hockeyallsvenskan bjuder på det som är årets första derby mellan Modo Hockey och Timrå IK. I våra ögon har spelbolagen pekat ut fel favorit inför den här tillställningen.

Då är det dags för årets första derby mellan Modo och Timrå i Hockeyallsvenskan. Förutom rivalitet och mycket prestige står det väldigt viktiga poäng på spel i det här mötet.

Allra främst är det hemmalaget som är i något slags desperat behov av poäng, inte minst för att bryta den negativa trend laget har hamnat i. På sina sex senaste matcher har de nämligen förlorat fem och just nu ser det lite för skakigt ut bakåt. Om drömmen om avancemang till SHL ska hållas vid liv gäller det nog att få en bättre stabilitet på plats så snart som möjligt, även fall säsongen är lång.

Gästerna har snubblat till resultatmässigt i de två senaste matcherna, med förluster mot Leksand (efter förlängning) och BIK Karlskoga. I båda matcherna har det varit små marginaler som varit avgörande och här tänker vi inte ta till någon alarmerande ton. I själva verket känns Timrå fortsatt starka, vilket inte minst tabellpositionen där längst upp i topp också indikerar.

Underskatta inte gästerna

Inför den här matchen har spelbolagen valt att måla upp hemmalaget som tämligen klara favoriter, något vi tycker luktar lite skumt. I vår värld är Timrå fortsatt klart bättre – inte minst sett till spelmässig form – än sina lokalrivaler. Det bör tas i beaktande.

Hemmalaget får dessutom klara sig utan Marcus Oskarsson, som efter en skada senast blir borta i en knapp månad. Hos gästerna rapporteras en rad icke-namngivna spelare vilas från torsdagens träning och det är ännu oklart hur det påverkar laguppställning. Trots det känns Timrå som klart bättre i nuläget.

Det är framförallt försvarsspelet där alla behöver vara beredda att göra jobbet. Det är där vi lägger vikten inför matchen, säger Timrå IK:s tränare Fredrik Andersson, som också är solklar med ambitionen om att åka till matchen för att vinna, till klubbens hemsida.

Vi tror att spelbolagen gör det lite väl enkelt för sig som målar upp hemmalaget som klara favoriter här.

Timrå IK +0.0 (asian handicap) spelas till 2,14 gånger degen hos Betser. Det är samma spel som draw no bet.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Timrå IK +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,14 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 20/10
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: