14 juni 2017 Montenegro Sverige handboll speltips EM-kval

Speltips inför Montenegro – Sverige 14/6: Obetydligt EM-kval för svensk del

För svensk del är avancemanget till nästa års EM-turnering redan säkrat, men för Montenegro betyder omgång nummer fem i kvalgruppen väldigt mycket mer. I vilken mån påverkar det här matchen?

EM-kvalet rusar vidare för Sverige, som dock redan säkrat en plats i nästa års EM-turneringen i Kroatien. Efter fyra raka vinster i kvalgruppen står Sverige nu på åtta poäng och den i princip ointagliga målskillnaden +31, varpå även gruppvinsten ser ut att vara säker.

Det är nämligen två lag från varje grupp som tar sig vidare till huvudturneringen, där Sverige självklart hör hemma. Det är egentligen först där som det blir intressant på allvar, även fall landslaget nu kan vässa på den trupp som i januari ska resa till Kroatien.

Med fyra vinster och säkrat avancemang är frågan hur motiverade Sverige är inför den femte och näst sista gruppspelsmatchen, som spelas borta mot Montenegro. Hemmalaget å sin sida står på fyra poäng och behöver göra allt för att hålla både Ryssland och Slovakien bakom sig. Det ska dock sägas att Montenegro är ett betydligt svagare lag än Sverige, vilket inte minst märktes när laget fick däng med 15 bollar på bortaplan för några månader sedan.

Ett spel på målmarknaden

Precis som vanligt vilar det svenska laget på en tydlig organisation och det är väl egentligen det som varit källan till framgången i kvalspelet. Solida, kontringsstarka och med flera nya, spännande unga spelare som inte sällan är fantastiska skyttar. Det känns verkligen som att det finns någonting att bygga på i det här svenska laget.

Den generationsväxling som det svenska landslaget är mitt inne i ser ut att bli lyckosam, åtminstone så här långt. Inför det här mötet finns dock inte Johan Jakobsson, Mikael Appelgren eller Andreas Nilsson med i truppen. Det är dock avbräck som kan hanteras och som främst påverkas offensiven.

Känslan är att Sverige – som alltid månar om professionalitet i alla lägen – går in med samma inställning som vanligt här. Det gäller att täppa till bakåt och fortsätta sätta den defensiva grunden, som blir viktig när huvudturneringen drar igång. Någon vidare desperation i det offensiva spelet väntas inte.

Tre av fyra svenska matcher har slutat målsnålt och vi tror på samma här. Förra gången mot Montenegro blev det i för sig en målsprakande tillställning, men det var i ett läge där Sverige hade ett helt annat behov av att sätta ner foten målmässigt.

Under 52,5 mål spelas till 1,95 gånger pengarna hos bet365. Montenegro är ett betydligt bättre lag på hemmaplan och kommer inte släppa in alls lika många bollar som senast lagen möttes.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 52,5 mål
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:00, onsdag 14/6
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 17%
X: 8%
2: 82%
Över 52,5 mål: 56%
Under 52,5 mål: 51%