Speltips inför Montreal Canadiens – New York Rangers 13/4: Slutspelspremiär!

Simon Pålsson Publicerat: 12 April 2017

Efter en 82 matcher lång grundserie är NHL-slutspelet – det som vi alla älskar – äntligen här. Först ut är den rafflande matchen mellan Montreal Canadiens och New York Rangers.

NHL-slutspelet är äntligen här och först ut är en riktig rökare till match. Montreal Canadiens tar sig an New York Rangers i det som blir en repris på en klassisk matchserie från 2014, då Rangers gick segrande ur striden efter sex matcher.

Det är en match som målvakten i Canadiens, Carey Price, garanterat minns väldigt väl. Han åkte på en skada efter en kollision med en motståndarspelare i den första matchen och missade därmed matchserien. Från sidan fick han se sitt lag åka ut mot en storspelande Henrik Lundqvist.

Med andra ord kan vi räkna med att det är en revanschsugen Carey Price i ena kassen. I den andra kassen får vi se en annan av världens bästa målvakter, nämligen Henrik Lundqvist. Det är onekligen en match i matchen mellan två av världens bästa målvakter och det är någonting som i sig definierar både den här inledande matchen, men framförallt matchserien. 2014 var målsnåla matcher så gott som standard.

En mer försiktig match att vänta

Det bör nämnas att Henrik Lundqvist aldrig riktigt haft det enkelt i Bell Centre. Han har också haft en säsong som varit lite upp och ner, bland annat på grund av en formdipp efter skada. När det väl gäller – när det blir skarpt läge – vet vi alla vad svensken klarar av. Det är i slutspel som hans verkliga kvalitéer blir tydliga.

På tre matcher den här säsongen har Canadiens plockat tre vinster mot Rangers. Den totala målskillnaden har slutat på 11-7, vilket ger ett snitt på sex mål per match. Det känns som att det blir svårt att leva upp till ett sådant målfacit här, när en mer försiktig matchbild antas. Därtill räknar vi iskallt med att de båda målvakterna steppar upp ett eller två snäpp när det gäller. Tänk också på att Canadiens är det lag som släppt in tredje minst antal mål i grundserien.

Rangers får klara sig utan Jesper Fast och reservmålvakten Antti Raanta. I hemmalaget är fem spelare osäkra till spel. Max Pacioretty, Jordie Benn, Shae Weber, Brandon Davidson och Alexei Emelin lär missa åtminstone den första drabbningen.

Det här har alla möjligheter att bli en spännande matchserie och varje match är viktig. Henrik Lundqvist och New York Rangers må inte trivas som fisken i vattnet i Bell Centre, men trots det tror vi på en match där de täpper till bra bakåt. Hemmalaget lär göra samma sak, varpå ett underspel lockar.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,80 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, torsdag 13/4
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: