Speltips inför Montreal Canadiens – New York Rangers 15/4: Får hemmalaget hål på Lunkan?

Simon Pålsson Publicerat: 13 April 2017

31 skott på mål. 31 räddningar. Henrik Lundqvist var tillbaka i gammal god form i det första slutspelsmötet med Montreal Canadiens. Fortsätter New York Rangers med ännu en seger i Game 2?

Henrik Lundqvist!

Det går inte att sluta häpnas över den mannens förmåga att resa sig när det väl gäller. Efter en småknackig säsong, där skadorna har avlöst varandra och den där riktigt höga nivån uteblivit, var King Henrik tillbaka när han behövdes som mest.

Precis som vi var inne på i vårt speltips inför matchen visade det sig att Game 1 mellan Montreal Canadiens och New York Rangers blev en målsnål historia – mycket tack vare två storspelande målvakter. Carey Price gick dock förlorande ur målvaktsstriden tack vare att han släppte in två puckar.

Det gör också att Rangers har med sig 1-0 till Game 2, som även den spelas i Bell Centre i Canadiens. NHL kör vidare på systemet med två matcher på endera hemmaplan i stöten. 1-0 innebär att Rangers i praktiken redan tagit den bortaseger som krävs för att kunna avancera till nästa runda.

Hur påverkar resultatet nästa möte?

2-0 var ett ganska logiskt resultat i förhållande till matchbilden. Då syftar vi inte på att Rangers skulle ha varit det bättre laget, utan att matchen var aningen tillknäppt och att målvakterna var i fokus. Till slut var det alltså Rangers som var effektivast i avslutningslägena, även fall det i våra ögon var Canadiens som var spelmässigt bättre och som oftare etablerade tryck i offensiv zon.

Det gör att vi inför Game 2 förväntar oss ett Canadiens som steppar upp en nivå i aggressivitet och som hittar in med fler puckar mot mål. 31 räddningar var allt som krävdes från Lundqvist i Game 1. Känslan är att den svenska storstjärnan behöver göra ett par fler i den andra matchen för att hålla tätt.

Alexei Emelin är den enda spelare som är osäker till spel i hemmalaget. Det är med andra ord en fullgod matchtrupp som tar sig ut på isen för att utkräva revansch av Rangers. Det ska sägas att gästerna inte har några skador eller avstängningar alls, så inte heller där finns det några enkla undanflykter att ta till.

Det känns rent ut sagt osannolikt att Canadiens skulle släppa två raka matcher på hemmaplan. I vår värld var hemmalaget snäppet bättre redan i Game 1, även fall spetsen saknades. Nu tror vi att laget får bättre utdelning.

Montreal Canadiens draw no bet spelas till 1,75 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Montreal Canadiens draw no bet
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, lördag 15/4
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: