Speltips inför Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 8/4: Passa på direkt!

Simon Pålsson Publicerat: 6 April 2017

NHL-säsongen lider mot sitt slut – åtminstone när det kommer till grundserien. I den näst sista omgången tar Montreal Canadiens sig an Tampa Bay Lightning.

Två NHL-omgångar återstår och plötsligt drar det ihop sig på riktigt. Den här fredagen, eller rättare sagt natten till lördag svensk tid, står dock bara en enda NHL-match på schemat.

Montreal Canadiens – som redan är klara för slutspel – tar sig an Tampa Bay Lightning. I skrivande stund är det oklart om Lightning har någonting att spela för. Det avgörs i deras tuffa bortamatch mot Toronto Maple Leafs natten innan. Känslan är att laget får tufft där och skulle det bli förlust går musten troligen ur Lightning, som då inte har någonting alls att spela för. Det öppnar för ett spel redan nu, med tanke på att oddsen på en hemmaseger här lär sjunka ordentligt då.

Canadiens har haft en fin säsong och har – trots att laget haft problem med skador under inledningen av säsongen – repat sig och blivit självklara segrare i Atlantic Division. När slutspelet pyser igång nästa vecka känns det som att Canadiens faktiskt är att räkna med, lite beroende på om de lyckas pricka formen rätt.

Lightning har inte varit fullt så övertygande och har allra främst haft problem med att hitta en jämn poängskörd. Det är också därför slutspelsdrömmen ser extremt avlägsen ut när vi skriver det här. Risken är som sagt att den också är försvunnen och död helt när matchen mot Maple Leafs väl är spelad. Om så skulle bli fallet lär Lightning inte kunna motivera sig inför ytterligare en tuff bortamatch.

1×2-marknaden i fokus

Jordie Benn, Alexei Emelin, Al Montoya och Shea Weber har alla problem med diverse skavanker inför den här matchen. Det är högst oklart om någon av dessa medverkar i just den här matchen, inte minst med tanke på att slutspelet hägrar.

Tampa Bay Lightning å sin sida har betydligt större problem med skador inför matchen. Steven Stamkos, offensiv stjärnspelare, är borta resten av säsongen. Därtill finns en rad spelare som är högst osäkra till spel. Tyler Johnson, Gabriel Dumont, J.T. Brown, Jason Garrison, Cedric Paquette och Ryan Callahan tros inte spela matchen.

Ja, vi tänker passa på innan oddsen sjunker här. Det är hur som helst en tuff match för Lightning. Canadiens är ett bättre lag och är därtill ruggigt starka hemma. Om säsongen är körd för gästernas del är favoritskapet för hemmalaget än tydligare här.

Montreal Canadiens vinner (ordinarie tid) spelas till 2,21 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Montreal Canadiens vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,21 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, lördag 8/4
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: