Speltips inför Mora IK – Leksands IF 1/4: Spiken i kistan

Simon Pålsson Publicerat: 30 March 2017

Mora IK har chansen att sätta spiken i kistan när laget gästas av Leksands IF i direktkvalet till SHL. Det här är den sjätte matchen i matchserien och nu kan alltså allting avgöras.

Leksands IF lyckades rädda spänningen i matchserien mot Mora IK. Tack vare 4-2-segern på hemmaplan förlängades direktkvalet till SHL med ytterligare en match, men Mora har fortsatt chansen att faktiskt säkra det där åtråvärda SHL-kontraktet.

Det går inte att blunda för vilket lag som har imponerat mest igenom hela matchserien. Nu har Leksand i för sig vunnit två matcher, men det har snarare varit bra dagar än att laget varit så pass mycket bättre än Mora på ett djupare plan. Sett över fem matcher – som just nu slutat 3-2 i Moras favör – råder det ingen tvekan om vilket lag som har sänt ut mest övertygande signaler.

Inför match nummer sex har Mora alltså chansen att döda matchserien och det vore rent av förvånande om laget inte gör det. Det finns mycket kvalité i Leksand – konstigt vore väl annars med den lönebudgeten – men att åka till Mora i det här läget blir inte lätt. Slaget om Siljan kan mycket väl få sitt slut den här lördagskvällen.

Dags att avgöra matchserien

Leksand såg starka ut senast, men har efter en svag säsong och en svag vår inte något grundspel att falla tillbaka och lita på helt i anstränga lagen. Mora å sin sida har imponerat hela säsongen, trivs på hemmaplan och har en självklarhet i hela sitt lag. Självförtroendet är på topp. Det tror vi spelar stor roll när det nu kan avgöras.

Fredrik Forsberg var tillbaka senast och väntas spela igen. I övrigt finns det inga nya avbräck att rapportera om i Leksand. Det finns inte heller några nya avbräck att ta i beaktande i Mora, såvitt vi vet när speltipset skrivs vill säga.

Känslan är att Mora sätter spiken i kistan här. Det raka spelet på hemmalaget spelas till 2,23 gånger pengarna hos 24hBet.

  Rygga spelet hos 24hBet – Få €50 bonus!

Speltips:

Speltips:  Mora IK vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,23 (Jämför alla odds)
Bolag:  24hBet (€50 bonus)
Spelstopp:  18.15, lördag 1/4
TV:   tvtolv logo  (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: