Speltips inför Mora IK – Leksands IF 28/3: Rakt spel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 27 March 2017

Det blir inga krusiduller när vi väljer spel inför det fjärde mötet i SHL-kvalet mellan Mora IK och Leksands IF. Känslan är att hemmalaget är snäppet starkare i Slaget om Siljan.

Vi hade på känn att Leksands IF hade blivit lite för stora favoriter i det senaste mötet i direktkvalet till SHL mot Mora IK. Mycket riktigt var så fallet och vårt speltips satt till 2,62 gånger pengarna efter att Mora smällt till antagonisten Leksand med hela 6-1.

Trots att det skiljer smått otroliga summor i lönebudget mellan de här båda klubbarna har Mora verkligen visat sig vara att räkna med. Det är knappast något problem att motivera laget här. Dels ligger en SHL-plats i potten, men det finns också mycket prestige att ta i beaktande.

I våra ögon har Mora varit snäppet hetare hela matchserien, även fall det nu står 2-1 i matcher. Leksand knep en vinst senast lagen möttes i Mora, varpå hemmalaget nu har lite att betala tillbaka till sin hemmapublik.

Kan vi vänta oss en motreaktion?

Vi har sett det många gånger förr. En match av det mer extrema slaget har en klar tendens att framkalla en motreaktion inför nästa match. Efter 6-1 på bortaplan är frågan hur Mora och Leksand hanterar nästa match. Det känns tveksamt att Leksand skulle släppa in lika många mål en gång till.

Känslan är att Leksand kliver in till den här matchen med hög aggressivitet, en inställning som betalade sig bra senast laget var i Mora. Då var det i för sig en jämn match som laget avgjorde (4-2) först i slutminuterna. Den här gången känns det som att det är klar fördel för ett självförtroendefyllt Mora.

Det finns inga nya avstängningar eller andra avbräck att informera om. Känslan är att den energiska, intensiva ishockeyn fortsätter i Slaget om Siljan. Här tänker ingen vika ner sig. Den här gången är känslan dock att hemmalaget får revansch efter förlusten senast lagen möttes i Mora. 6-1-vinsten senast lär också bygga på energin.

Det raka spelet på hemmalaget spelas till 2,05 gånger pengarna hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Mora IK vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, tisdag 28/3
TV:   tvtolv logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: