Speltips inför Nashville Predators – Anaheim Ducks 23/5: Nu kan det avgöras

Simon Pålsson Publicerat: 22 May 2017

Alla blickar riktas mot Nashville, där den galna hemmapubliken hoppas skrika fram sitt Predators till en fjärde seger mot Anaheim Ducks i den västra sidans konferensfinal.

Fem matcher in i konferensfinalen kan Nashville Predators säkra en plats i Stanley Cup-finalen. Allt som krävs är en seger till, när det nu återstår två matcher att spela.

Först ut är matchen på hemmaplan, där laget alltså kan ta sig till Stanley Cup-final inför sin hemmapublik. Det är en solklar fördel i det här läget, när pressen helt och fullt ligger på Anaheim Ducks att vinna för att ta sig vidare.

Det femte mötet var en underhållande historia mellan två aggressiva lag, där det som luckrade upp matchen chansmässigt var de många utvisningarna. Nashville Predators hamnade i underläge, men lyckades vända till en 3-1-vinst. Inför det sjätte mötet är känslan att vi står inför en mer tillknäppt historia och vi räknar iskallt med att båda lagens coacher beordrat sina spelare att sluta ta onödiga utvisningar.

Lite mer tillknäppt här

Fyra av fem matcher så här långt har varit målmässigt tillknäppta och i takt med att varje match betyder ännu mer – det kan ju faktiskt avgöras här – tror vi att båda lagen minimerar misstagen och risktagandet. Framförallt Predators har visat sig mycket starka defensivt, inte minst på hemmaplan, rakt igenom hela slutspelet.

Skadeläget börjar se kritiskt ut för Anaheim Ducks, som enligt den livsviktiga Game 6 kan stå utan ett par nyckelspelare. Rickard Rakell, Logan Shaw och John Gibson – den ordinarie målvakten – dras alla med småskador och det är i skrivande stund oklart huruvida de kan medverka. Patrick Eaves och Simon Despres kommer inte till spel, det vet vi redan nu.

Det finns klara problem även i Nashville Predators, som får klara sig utan nyckelspelaren Ryan Johansen resten av säsongen. Den spelskickliga centern drog på sig en lårskada tidigare i den här matchserien och kan nu inte längre samverka med bland andra Filip Forsberg. Det blir alltså än viktigare för den svenske stjärnan att kliva fram. I övrigt är Mike Fisher och Craig Smith osäkra till spel, medan Kevin fiala som bekant är borta fram till sommaren.

Ett underspel ligger nära till hands här. Det tänker vi inte hymla med. Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,78 gånger pengarna hos 888sport. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål under ordinarie tid. Om matchen slutar 2-2 och går till förlängning sitter spelet. Den risken finns.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, tisdag 23/5
TV:    viasathockey logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: