Speltips inför Nashville Predators – Chicago Blackhawks 18/4: Dubbla degen

Simon Pålsson Publicerat: 17 April 2017

Tanken är att dubbla insatsen när Nashville Predators går upp mot Chicago Blackhawks för tredje gången i det här NHL-slutspelet. Kan hemmalaget vinna sin tredje raka match eller tar det stopp nu?

NHL-slutspelet har rivstartat med en drös intressanta matcher och mer eller mindre förvånande resultat. Det som sticker ut allra mest så här långt måste vara det som har skett i matchserien mellan Nashville Predators och Chicago Blackhawks.

Efter två spelade matcher – där Blackhawks haft fördelen av att få spela på hemmaplan två gånger om – har vi 2-0 på resultattavlan. Det som gör det häpnadsväckande är att det är Predators som tagit två raka vinster på bortaplan. Där kan vi snacka urstarkt.

Det som utmärkt matcherna har varit Predators fina försvarsspel, det fantastiska målvaktsspelet, men kanske allra främst Blackhawks oförmåga att göra mål. Pucken vill helt enkelt inte in. 120 minuter slutspelshockey och noll gjorda mål är inget höjdarfacit, den saken är säker.

Match ett slutade 1-0 efter att Filip Forsberg och Victor Arvidsson ordnat segermålet för Predators. Därefter följde laget upp den fina insatsen med en riktig fullträff i match två. Där och då slutade matchen med klara 5-0. Nu är frågan vad det här gör med förutsättningarna inför det tredje mötet, tillika det första mötet i Nashville.

Rent logiskt borde det vända nu

Att plocka två vinster på bortaplan har självklart gjort att Predators nu kommer pumpade med självförtroende till match nummer tre. Det har också gjort att laget har lite andrum nu och inte behöver känna sig pressade att hålla matchserien vid liv, som hade varit fallet om laget förlorat de två inledande matcherna.

Predators är ett väldigt fint lag i sina bästa stunder, men har en förmåga att snubbla på sig själva ibland. Det känns högst osannolikt att ett i grunden något starkare Blackhawks skulle tappa bort sig fullkomligt här. Rent logiskt borde laget ta sig i kragen och sprattla till innan det är för sent.

Inför match tre saknar gästerna Andrew Desjardins och Michal Rozsival. Det är avbräck som laget bör kunna hantera och som inte borde påverka Blackhawks chanser att vinna så värst mycket. Hemmalaget saknar Colin Wilson och Vernon Fiddler. Inte heller det är förödande avbräck.

Vår känsla är att Blackhawks – som alltså har gjort noll mål så här långt i matchserien – får lite islossning här. Matchen blir förmodligen en fartfylld historia och vi litar blint på att gästerna gör ett tydligt målmässigt avtryck.

Chicago Blackhawks över 2,5 mål (inklusive övertid) spelas till 2,00 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Chicago Blackhawks över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  03:30, tisdag 18/4
TV:   viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: