11 juni 2017 Pittsburgh Penguins Nashville Predators NHL Stanley Cup final speltips

Speltips inför Nashville Predators – Pittsburgh Penguins 12/6: Game 6 i finalen

Matchserien mellan Nashville Predators och Pittsburgh Penguins är framme vid den sjätte matchen. Blir det Penguins som får lyfta Stanley Cup-pokalen efter den här matchen?

Pressen är åter på Nashville Predators i Stanley Cup-finalen mot Pittsburgh Penguins. Efter en riktig käftsmäll senast, förlust med 6-0 på bortaplan, behöver laget nu vinna för att hålla drömmen om Stanley Cup-bucklan vid liv.

Så här fem matcher in i matchserien har vi 3-2 i matcher till Penguins, som alltså behöver vinna en match till för att titulera sig mästare. Dessvärre för deras del har matcherna i Nashville, framför Predators minst sagt fanatiska hemmapublik, inte varit särskilt lyckosamma så här långt. 4-1 och 5-1 har de båda förlusterna skrivits till.

Hur som helst är det Predators som har pressen på sina axlar här. En förlust och deras säsong är över, medan Penguins fortfarande kan invänta den sjunde och helt avgörande matchen på hemmaplan. Känslan inför Game 6 är hur som helst att Penguins nog gärna ligger och lurar lite, mot ett Predators som uppjagade av sin hemmapublik tänker trycka gasen i botten.

Underhållning för oss neutrala

Som neutral åskådare är förutsättningarna helt enkelt optimala. I den här typen av matcher – när det ena laget kan spela lite mer avslappnat och det andra måste trycka på – blir matchbilden inte sällan av öppen och fartfylld karaktär. Det borde tala för mål. Så här långt har vi fått se minst fem mål i samtliga matcher och det finns egentligen ingenting som pekar mot att den trenden skulle brytas här och nu.

Ryan Johansen och Kevin Fiala är som bekant otillgängliga resten av säsongen för Predators del. Nu är även Ryan Ellis osäker till spel här i Game 6, men backen kommer att testas sent. På det hela taget ser skadeläget dock bättre ut nu och Predators kan komma med full matchtrupp i övrigt.

Inte heller Penguins har några fantastiskt svåra skadebekymmer att hantera. Kris letang, Chad Ruhwedel, Tom Kuhnhackl och Nick Bonino väntas alla sitta på läktaren även i den här matchen. Olli Maatta fick en smäll på näsan sist, men väntas kunna spela den här matchen ändå.

Allt talar för fartfylld ishockey med två offensivt livsfarliga lag. Över 5 mål, asian handicap (ordinarie tid) spelas till 1,82 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka om matchen slutar med exakt fem mål efter 60 spelade minuter.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, asian handicap (ordinarie tid)
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, måndag 12/6
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 44%
X: 24%
2: 34%
Över 5,5 mål: 48%
Under 5,5 mål: 56%