Speltips inför Nashville Predators – St Louis Blues 3/5: 1X2-spel igen

Simon Pålsson Publicerat: 1 May 2017

NHL-slutspelet åker vidare med ytterligare en het match mellan Nashville Predators och St Louis Blues. Helgens 1×2-spel satt som en smäck, varpå vi testar samma lycka igen.

Efter tre spelade matcher har vi 2-1 i matcher till Nashville Predators i mötet med St Louis Blues i NHL-slutspelets andra runda. Nu känns det som att matchserien har satt sig och styrkeförhållandet utkristialiserats.

Väl på hemmaplan var det i våra ögon tydligt att Predators är det något vassare laget här. Det finns en större bredd i offensiven och spetsen känns inte fullt lika centrerad som den gör i Blues lag. Samtidigt vilar hela laget på en solid defensiv grund. När Jake Allen, målvakt i Blues, inte har en fullt lika galet bra dag som han tenderat att ha i det här slutspelet, känns det som att Predators är det vassare laget.

En till seger här skulle innebära att Predators har matchbollen i sin famn. Det kan vara lämpligt inför fortsättningen, då Game 5 åter spelas i St Louis. Därmed räknar vi med att hemmalaget tydligt går för att spelmässigt ta tag i matchen och ta en andra raka hemmaseger.

Craig Smith, Pontus Åberg och Vernon Fiddler missade alla matchen senast och är tveksamma till spel även här. Samtliga sägs närma sig en comeback. Kevin Fiala är långtidsskadad och missar resten av säsongen. I övrigt har Predators fullt lag att tillgå.

St Louis Blues kan inte stå emot

St Louis Blues såg väldigt starka ut i den första rundan mot Minnesota Wild. Där var det egentligen den defensiva delen av spelet som var klart lysande, mycket tack vare målvakten Jake Allen. Nu ser den delen inte fullt lika solid ut och då är det tydligt att Blues får större bekymmer.

Robby Fabbri är den enda spelare i St Louis Blues som inte kommer till spel. Knäskadan håller honom borta resten av säsongen. Det gör att gästerna har full matchtrupp – sånär i alla fall – att tillgå. Det får såklart ses som en stor fördel. Å andra sidan hade laget full matchtrupp även senast, men hade då svårt att trumma igång spelet.

I vår värld är favoritskapet åter tydligt här. Det finns inte mycket som talar för att Predators skulle bomma chansen att skaffa sig en ledning med två matcher inför sin hemmapublik. Tvärtom, faktiskt.

Det raka spelet på hemmalaget spelas därför till 2,20 gånger pengarna hos Nordicbet.

  Rygga spelet hos Nordicbet – Få 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel!

Speltips:

Speltips:  Nashville Predators vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Nordicbet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  03:30, onsdag 3/5
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: