27 april 2018 Pittsburgh Penguins Washington Capitals speltips NHL slutspel Stanley Cup

Speltips inför New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 7/4: Bredden avgör

Pittsburgh Penguins åker till New Jersey för möte med Devils natten till fredag svensk tid. Här är tanken att vi ska dubbla insatsen med vårt spel.

Då återstår det bara ett fåtal omgångar av NHL:s grundserie och nu hamnar fokus oundvikligen på en del matcher som i praktiken inte gäller någonting. En sådan är matchen mellan New Jersey Devils och Pittsburgh Penguins.

Devils får dessvärre inte spela mer ishockey den här säsongen, medan Penguins kliver in i slutspelet som en outsider till att gå riktigt långt. Det är med andra olika världar som möts här och då inget av lagen har ett desperat behov av poäng blir det möjligen inte den hetaste av drabbningar. Å andra sidan kan lagen spela väldigt avslappnat.

Hemmalaget har extremt risig form, med sex förluster på de sju senaste matcherna. Det finns inte många ljusglimtar i varken spelet eller truppen för tillfället. Energin är helt enkelt nere på noll. Penguins går betydligt bättre och har sett starkt ut under mars månad. Tre tunga segrar på rad, bland annat mot topplagen Blue Jackets och Rangers, är också ett kvitto på att formen finns där.

Två sargade gäng drabbar samman

Det spökar en hel del skador och andra bekymmer med tillgängligheten på spelare i New Jersey Devils. Det är inte direkt någonting som stärker ett redan sargat lag. Miles Wood, Jacob Josefson och Devante Smith-Pelly är alla osäkra till spel på grund av diverse skador. Dalton Prout är avstängd i två matcher, fram till matchen mot New York Islanders på lördag. Marc Savard är som bekant borta resten av säsongen efter sin hjärnskakning.

Pittsburgh Penguins har också en otroligt lång skadelista, men det är å andra sidan något laget lärt sig att hantera. Till de långtidsskadade Kris Letang, Olli Maatta och Trevor Daley kan vi nu lägga en rad frågetecken. Det är självklart att Penguins inte tar några risker med småskadade spelare i det här skedet, men truppen är å andra sidan bred. Matt Cullen, Tom Sesito, Chris Kunitez och Evkeni Malkin är av olika skäl troligen inte tillgängliga. Carl Hagelin sparas också resten av månaden.

Det här kan låta som övermäktiga avbräck, men som ni ser är båda lagen sargade. Bredden är klart bättre i Penguins, som också spelat bra även utan flera av de just nämnda spelarna.

Känslan är att bredden blir avgörande här. Pittsburgh Penguins vinner (ordinarie tid) spelas till dubbla degen – alltså 2,00 gånger pengarna – hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Pittsburgh Penguins vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, fredag 7/4
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 30%
X: 24%
2: 50%
Över 5,5 mål: 49%
Under 5,5 mål: 56%