Speltips inför New York Rangers – Montreal Canadiens 9/10: Dags att vinna

Simon Pålsson Publicerat: 6 October 2017

Det klassiska mötet mellan New York Rangers och Montreal Canadiens avslutar NHL-veckan. Här gäller det att studsa tillbaka efter en ganska risig inledning på säsongen.

New York Rangers och Montreal Canadiens gör upp i det som är det enda NHL-mötet som spelas natten till måndag svensk tid. Traditionellt sett brukar dessa matcher bli väldigt täta, åtminstone sett till de senaste säsongerna. I våras möttes lagen till exempel i slutspelet, där New York Rangers vann med totalt 4-2.

Tidigare har matcherna präglats av hög intensitet och ett hårt spel ute på isen, samtidigt som både Rangers och Canadiens ligger inne med en varsin fantastisk målvakt. Så här i inledningen av säsongen har målvakterna dock inte imponerat särskilt mycket i något av lagen, delvis beroende på att den defensiva organisationen verkligen inte sitter på plats.

Dessutom är båda – inte minst Henrik Lundqvist – sådana som höjer sig när det verkligen gäller. Så här i inledningen av grundserien finns det inte samma nerv, såklart.

Efter två matcher har New York Rangers två ganska stora förluster, 2-4 hemma mot Colorado Avalanche och 5-8 borta mot Toronto Maple Leafs. Med tolv insläppta mål finns det all anledning att ifrågasätta starten. Å andra sidan ser det okej ut framåt och frågan är det inte kan släppa nu? Det gäller att slå sig in på vinnarspåret här.

Nu vänder trenden äntligen

Montreal Canadiens inleder NHL-säsongen med en bortaturné. Efter två bortamatcher har laget en vinst och en förlust, hela 6-1 mot Washington Capitals. Nu hade det nog varit skönt att vända hemåt igen, men först väntar alltså en tripp till New York också.

Gästerna får klara sig utan backen David Schlemko. I övrigt är truppen intakt. Jesper Fast är den enda som missar matchen för Rangers. Det är såklart ett avbräck med tanke på hur bra han var under delar av förra säsongen, men det är som sagt inte i offensiven det har sett krampaktigt ut  hittills.

Vår känsla är att det är dags att vända en trend nu. Hemma i Madison Square Garden är Rangers erkänt starka. Nu tror vi att de går tillbaka till grunderna och håller ner siffrorna. Det kan räcka långt.

New York Rangers vinner (ordinarie tid) spelas till 2,22 gånger degen hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Få 2 000 kr unik bonus!

Speltips:

Speltips:  New York Rangers vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,22 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, måndag 9/10
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: