Speltips inför Newcastle – Tottenham 13/8: Åter tillbaka i Premier League

Simon Pålsson Publicerat: 12 August 2017

En riktigt trevlig historia spelas vid 14:30 på söndagseftermiddagen. Newcastle gör då comeback i Premier League och gästas av Tottenham. Här har vi förhoppningar om mål.

Nu smäller det igen i norra England. Newcastle är tillbaka i engelsk fotbolls finrum efter en ettårig sejour i Championship. Att Newcastle är en klubb som hör hemma i Premier League är det nog många som håller med. Med tanke på den trupp och det övertygande spel laget visade upp redan förra säsongen känns det givet att de ska spela i högstadivisionen.

I premiären väntar nu ett tufft motstånd i form av Tottenham Hotspur. Det går onekligen att inleda säsongen på ett mer bekvämt sätt, men samtidigt är det en fin värdemätare direkt. Spelbolagen verkar övertygade om att hemmalaget får stora problem – men riktigt så pessismistiska tycker vi inte att man behöver vara kring Newcastles chanser.

Det finns i våra ögon flera faktorer som talar för att Newcastle faktiskt har goda möjligheter att knipa poäng här. Dels är laget erkänt starka hemma på St James Park. Därtill är truppen slagkraftigt, formen relativt god och statistiken mot Tottenham godkänd. Rutinen från Premier League finns också, både i klubben och inom spelartruppen.

Är Tottenham verkligen bättre i år?

Tottenham stod för en fin säsong och låg med i toppen förra säsongen. Det blev dessvärre ingen ligatitel den här gången heller, men sett till spelartrupp och förutsättningar var prestationen stark. Inför den här säsongen har Tottenham inte gjort några större förändringar i spelartruppen. Det tror vi kan kosta. Ett par värvningar – inte minst någon spetsspelare till – vore troligen nyttigt för Tottenham. Såvida de ämnar ta nästa steg vill säga.

Därför känner vi oss lite tveksamma till att laget skulle kunna överträffa förra säsongen. Att dessutom inleda säsongen borta mot Newcastle – ett förmodat väldigt taggat hemmalag – är inte den enklaste nöten att knäcka.

Om vi studerar den inbördes statistik som finns mellan lagen är det tydligt att målrika matcher brukar ligga nära till hands. Tendensen i Premier League så här långt har också varit minst sagt målrik.

Båda lagen göra mål spelas till 1,85 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  14:30, söndag 13/8
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.