28 augusti 2018 Dynamo Kiev Ajax Speltips

Speltips inför Nice – Ajax 26/7: Här blir det mål

Nice och Ajax har alla förutsättningar att bli en underhållande historia på onsdagskvällen när Champions League-kvalet når fransk mark. Det öppnar för ett spel på målmarknaden.

Ajax är nu på jakt efter nya framgångar i det internationella cupspelet. Förra säsongen fick vi se holländarna ta sig hela vägen till final i Europa League. Det här är året hoppas Ajax göra sin röst hörd i den finaste av turneringar, Champions League.

För att få den möjligheten krävs att laget tar sig igenom kvalet. I den tredje kvalomgången väntar nu franska Nice, ett lag som Ajax på pappret bör slå sett över två möten. Å andra sidan är det inte helt lätt att veta var vi har lagen i det här skedet.

Tänk på att varken Nice eller Ajax har spelat några tävlingsmatcher på ett bra tag och att det därmed kan finnas en viss ringrostighet. Båda klubbarna har varit igång med försäsongsträningen ett par veckor och har – såklart – spelat en drös träningsmatcher. Där saknas dock den där riktiga nerven.

Ett offensivt lagt bortalag

Vår känsla inför den här matchen är att Ajax – vars offensiva identitet är tydlig – kommer att försöka trycka framåt för att få till ett viktigt bortamål. Det finns egentligen bara ett läge för det här laget att spela fotboll och det är med en offensiv grundtanke. Det lär synas.

Nice är inte på något sätt ett dåligt fotbollslag, men det finns klara defensiva brister. Laget har släppt in mål i fyra raka vänskapsmatcher under sommaren. Nu ska vi inte dra för stora växlar av det, men när Ajax kommer på besök tar vi för givet att det kommer att uppstå en hel del målmöjligheter för bortalaget.

Det bör också nämnas att Nice har stor tyngd i offensiven. På hemmaplan framförallt är det här ett lag som inte går att räkna bort. 16 gjorda mål på de fem vänskapsmatcherna som laget spelat i sommar är – oavsett om det råkar vara ganska avslagna tillställningar – ett bra facit. Det finns självförtroende offensivt i det här laget.

Vi tror på en öppen matchbild.

Det talar för att båda lagen gör mål. Det spelas till 1,91 gånger pengarna.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 26/7

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 31%
2: 31%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 57%