24 maj 2018 Gefle AFC Eskilstuna speltips Superettan

Speltips inför Norrby – Gefle 15/5: Given favorit

Jumbon mot tredjejumbon i Superettan – Norrby och Gefle. Det krisar för båda parter och desperationen för poäng är stor. Vi ställer oss frågan; var hamnar dem?

Att Norrby är där nere i botten av tabellen och kämpar med näbbar och klor är helt väntat efter att ha studsat upp från Division 1 Södra från förra spelåret. Det har dock bara blivit två pinnar på sex matcher, vilket är alldeles för lite, och med det blir man inte bättre än jumbo. Nästan ännu värre; bara ett mål framåt på dessa. Kan ett mirakel rädda den lilla blåbärsklubben?

På andra sidan planhalvan ska ett utslaget Gefle stå – ett Gefle som tippades i toppen av serien, som en av de främsta kandidaterna för uppflyttning, men som svikit totalt. Ynka fem pinnar är inspelade och med det innehas platsen som tredjejumbo.

Det är fortfarande inte försent för Gefle att hitta stilen och påbörja resan uppåt i tabellen, men överdrivet mycket talar inte för att det ska vända. Spelet hackar och defensivt, framförallt, finns det stora bekymmer.

Nu vänder det väl?

Oddssättarna hos de flesta bookies ställer ut Gefle som knappa, knappa favoriter – och där är känslan att de borde vara större sådana.

Nu må Gefle leverera under all kritik och defensivt ser man extremt svajiga, men de ska vara och är bättre än vad som visats hittills. Det ska inte vara på tal om någon nedflyttningsstrid, även om situationen är prekär just nu.

Norrby är inte bra i Superettanmått mätt, punkt. Deras offensiv har varit totalt avtrubbad och borde kunna neutraliseras av Gefle, deras försvarsproblem till trots. Tre klara förluster efter varandra – mot Varberg, Åtvidaberg och Brommapojkarna – och en fjärde borde vara nära till hands.

Nu är det upp till bevis för Gefle och om de ska kunna rädda den här säsongen, då bör det väl bli tre poäng på Borås Arena?

Vi tar ändå hänsyn till Gefles form och försäkrar oss att få pengarna tillbaka vid oavgjort. Därför – Gefle +0 mål (asian handicap) till 1,92 x insatsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Gefle +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 15/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 37%
X: 29%
2: 39%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 49%