Speltips inför Örebro – Djurgården 7/5: Måltankar från Behrn Arena

Spelbloggare Publicerat: 6 May 2017

Målen står i fokus när Örebro välkomnar Djurgården till Behrn Arena när den allsvenska veckan ska summeras. Målet är att nästan dubbla insatsen.

Lagen står båda två på åtta pinnar när sex matcher är spelade och formkurvorna liksom den närmsta framtiden är precis lika svårbedömda. Varåt barkar det?

Örebro kommer nämligen från en riktigt bra prestation, men föll tillslut borta mot mästarna Malmö med knappa 1-2. Innan dess; en undermålig prestation, men ändå inkasserad pinne när Häcken kom på besök till just Behrn Arena. Varit en del upp och ner – i såväl prestationer som resultat. Revanschlusta kan vi åtminstone räkna med från senast.

Det finns mycket positivt att hämta ur Djurgårdens spel. För att räkna det exakt – fyra bra och lovande prestationer samt två sämre sådana. Allt som allt känns skörden dock lite snål utifrån vad som presterats på banan.

I början av veckan spelade DIF oavgjort, 3-3, hemma mot Norrköping – en match där man förvisso kvitterade i slutsekunderna, men alla de tre insläppta målen var avslut utifrån. Rena drömträffarna. Över 90 minuter var 08-laget den bättre parten.

Innan dess spelades tre pinnar in när Halmstad stod för motståndet på Örjans Vall – då helt oförtjänt.

Som nämnt; det finns mycket som är ovisst inför matchen.

En sak som stärker ÖSK:s aktier inför matchen är att bortaspelarna Kim Källström samt Jonas Olsson – de, i min bok, absolut viktigaste pjäserna i laget – missar matchen med en avstängning respektive skada.

Örebro har den före detta DIF-spelaren och anfallsspetsen Kennedy Igboananike out. Stort offensivt minus.

Målsnålt – trots allt

När Örebro är ena halvan av en match, då blir det inte sällan öppet och målrikt. De spelar just en sådan fotboll; offensiv och glädjefylld. Mot ett såhär pass kvalitativt motstånd så skulle man kunna tänka att målen per automatik är nära till hands – men känslan är tvärtom.

Med andra ord; målsnålt.

Gästernas backlinje med Jonas Olsson kontra utan honom är två vitt skilda saker. Enorm skillnad.

Men mot Halmstad hölls nollan utan honom avslutande 45 minuterna och Norrköpings alla tre baljor senast var skott utifrån. Laget, backlinjen, kan kritiseras för att ha fallit lite djupt vid ett par tillfällen, men i de situationerna handlade det framförallt om individuell kvalitet.

Tror att det blir en hyfsat defensiv approach från Djurgården här. Även om Kim Källström har en tillbakalutad roll, så är han den främsta nyckeln offensivt – öppnar upp spelet och ytor för medspelare med sina suveräna passningarna. Bakåt hamnar han inte sällan på efterkälken, så där kanske det till och med blir ett litet plus utan honom. Särskilt på plast.

ÖSK har blivit hårt straffade på sistone och det skulle inte förvåna om de klev ut med en hyfsat försiktig inställning här. Vill hålla boll utan att lämna för stora ytor för bortalaget att ställa om på?

Framåt trubbas ÖSK:s spets av extremt mycket när Igboananike inte finns med. Ser inte en enda anfallare i truppen som överhuvudtaget har liknande spetskvalitéer. Vem ska målen komma ifrån?

1-1/0-1?

Under 2,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid exakt tre – testas till 1,95x.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 7/5
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: