13 maj 2018 Örebro Hammarby Speltips

Speltips inför Örebro SK – IF Elfsborg 5/8: Allt fokus på mål

Det går helt enkelt inte att blunda för det uppenbara faktum som råder inför det allsvenska mötet mellan Örebro SK och IF Elfsborg. Det här är två lag som borde duka upp till en riktig målfest.

Det väntar ett mycket intressant allsvenskt möte på Behrn Arena den här lördagskvällen. Med avspark så sent som 18:00 får vi se två av seriens klart mest ojämna lag göra upp om tre viktiga poäng i mittenregionen av tabellen.

I skrivande stund skiljer två poäng mellan lagen i tabellen. Skulle hemmalaget knipa en trepoängare här – den tredje raka på hemmplan – skulle de åka förbi Elfsborg i tabellen och parkera på en sjundeplats. Någonstans där, strax efter toppskiktet, känns det som att Örebro har förmåga att ligga om allt faller på plats.

Formen på sistone har varit lite upp och ner, men för den neutrala åskådaren har det varit underhållningsgaranti när Örebro har spelat. Totalt 18 mål (gjorda och insläppta) på de fyra senaste hemmamatcherna säger en hel del om vilken typ av fotboll som bedrivs på Behrn Arena. Vi får skruva tillbaka tiden till mitten av maj för att hitta en match i vilken Örebro misslyckats med att näta, så visst är det ett lag som bjuder på underhållning.

Avbräck som går att hantera

Elfsborg såg ut att vara på gång efter uppehållet, med sju inspelade poäng på de tre första matcherna. Därefter har laget snubblat omkull igen och åker nu till Örebro med två raka förluster. Märk väl att Örebro är ett ställe som Elfsborg inte plockat en trepoängare i sedan 2011. Det säger trots allt en del.

Vad som också är intressant med den statistiken är att sju raka möten mellan lagen blivit målrika, om vi med målrika menar minst tre gjorda mål. Med tanke på vad som skett den här säsongen – med stark målfabrikation och svagt försvarsspel i båda läger – känns det som att den trenden har goda möjligheter att leva vidare inför den här matchen.

Vårens möte slutade 3-0 till Elfsborg, men så lätt blir det nog inte den här gången. Inför det här mötet är det oklart om Per Frick – som dock åter är i träning – finns tillgänglig för spel. I övrigt ser det bra ut för Elfsborg del. Jonathan Ring är avstängd för hemmalaget, samtidigt som Ferhad Ayaz och Michael Almebäck saknas på grund av skada.

Det är med stark övertygelse vi går hårt på mållinjen inför den här matchen. Örebro har gjort mål i alla utom en hemmamatch den här säsongen. Elfsborg har fått nätkänning i alla utom en bortamatch i år. Det säger en del.

Över 3 mål (asian handicap) spelas till 1,88 gånger pengarna hos bet365. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt tre mål.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:00, lördag 5/8
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 36%
X: 28%
2: 36%
Över 2,5 mål: 66%
Under 2,5 mål: 38%