Speltips inför Örebro SK – Malmö FF 10/9: Gästerna går för det

Simon Pålsson Publicerat: 9 September 2017

Efter ett par slarviga veckor är det nu dags för Malmö FF att åter ansluta sig till vinnarspåret. Nästa utmaning heter Örebro SK. Här förväntar vi oss att gästerna går för det.

Här har det verkligen hänt grejer i båda föreningarna.

När Örebro SK och Malmö FF gör upp om tre poäng på Behrn Arena är det två lag med en intressant och händelserik period bakom sig. På ena sidan ser vi Örebro, som nu leds av den tidigare assisterande tränaren Axel Kjäll. Han tog över i samband med att Alexander Axén lämnade sitt uppdrag som tränare för klubben.

Örebro kliver in till de avslutande allsvenska månaderna med ett hyfsat slagläge i tabellen. Visst, elfteplatsen är inte så bra som laget hade hoppats på, men i skrivande stund är det inte mer än nio poäng till Europaplatserna. Samtidigt skulle en vinst göra att laget plötsligt kan ligga åtta i tabellen.

Malmö FF lär trycka på

Det har hänt saker även i Malmö FF. Under uppehållet har två riktiga nyckelspelare – Anders Christiansen och Markus Rosenberg – förlängt sina kontrakt med klubben. Det går inte att underskatta signalvärdet i att två av seriens klart bästa spelare väljer att stanna i föreningen ytterligare.

Därtill ser det ut som att flera spelare närmar sig en formtopp. Alexander Jeremejeff var lysande mot IFK Göteborg senast. Carlos Strandberg passade på att göra hattrick med U21-landslaget under uppehållet. Och Markus Rosenberg sitter alltså med ett nysignat kontrakt. Det blir inte lätt att välja ut ett anfallspar här inte.

Malmö FF har annars haltat lite på sistone och tappat många onödiga poäng. En stor del av förklaringen ligger i det loja försvarsspelet. Det säger sig själv att det kan bli lite svårt med den mentala biten när man leder serien så pass överlägset som de ändå gör.

Örebro SK å sin sida har bara en vinst på sina sex senaste allsvenska matcher. Offensivt trummar laget på och gör mål i så gott som varje match, men det läcker på tok för mycket bakåt. Det lär ett högt pressande Malmö FF kunna utnyttja och straffa väldigt hårt här.

Känslan är att gästerna trycker på och sin vana trogen skapar en hel del hörnor.

Malmö FF över 5,5 hörnor spelas till 1,78 gånger insatsen hos Unibet.

Betfair erbjuder ett boostat odds: Just nu kan du spela på skåningarna till hela 6,00 gånger pengarna. Klicka här för att läsa mer!

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Malmö FF över 5,5 hörnor
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, söndag 10/9
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: