5 augusti 2017 GAIS Falkenbergs FF speltips Superettan

Speltips inför Örgryte – GAIS 11/5: Vi tar sida i 031-derbyt

Hur värmer man upp inför kvällens Europa League bäst? Med Superettan och 031-derbyt mellan Örgryte och GAIS, såklart! Vi har tittat närmare på förutsättningarna och landar i en slutsats till strax över dubbelt betalt.

Åtta pinnar och 2-2-2 i resultatraden är facit för såväl Örgryte som GAIS inför det här skållheta Göteborgsderbyt. Lagen, liksom flera andra i Superettan, står inför ett vägskäl – om varåt det barkar i tabellen. Toppen, mitten eller botten?

Om jag skulle få bedöma deras trupper och prestationer hittills, är det mitten som gäller för båda parter.

Serien är dock fortfarande så pass ung att det inte finns någonting som inte kan fixas till. Hittills har de båda visat upp såväl brister som styrkor i prestationerna – upp och ner från match till match, men också i de enskilda matcherna.

Något som däremot kan oroa till viss del, det är på sättet som Öis klappat ihop i de båda förlustmatcherna. En 0-3-förlust mot Brommapojkarna är väl inte hela världen, men 0-6 mot Trelleborg är under all möjlig kritik. Jämnare i GAIS.

GAIS får förtroendet

På pappret, i resultat eller material, är det inte supermycket som skiljer lagen åt – men den snäppet bättre parten ska väl ändå GAIS betraktas som? Det är i alla fall min bestämda åsikt.

Sedan ska det påminnas om att matchen spelas på Gamla Ullevi – en arena som klubbarna delar. Hemma-/bortafaktorn kan således bortses från. I den meningen; jämnt strå.

Och vad kvarstår då att ta hänsyn till? Formen, förstås.

Öis har inte rosat marknaden på sistone och efter den brutala käftsmällen, 0-6-förlusten mot Trelleborg, har det blivit två oavgjorda i följd – utan att imponera. Dessa mot Frej och Öster, för övrigt.

För GAIS pekar formkurvan åt helt motsatt håll – alltså uppåt. De inledde säsongen oroväckande illa, men växt med tiden och nu plockat två raka 2-1-vinster över kompetent motstånd i Falkenberg och Värnamo. Innan dess, oavgjort och mållöst mot Helsingborg.

Det ska nämnas att Örgryte stärks av att återigen har tillgång till Emil Skogh, Fredrik Björck och Johan Elmander, som alla varit skadade, i spel. Detta till trots – favoritskap GAIS.

GAIS +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till 2,02 gånger degen hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: GAIS +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 11/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 39%
X: 29%
2: 36%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 54%