16 juli 2019 Västerås J-Södra Speltips

Speltips inför Östersunds FK – Jönköpings Södra 9/7: Målfokus

Allsvenskt möte väntar uppe i Östersund. Jönköping Södra gästar topplaget Östersunds FK, som dessutom har turkiska ögon i stora mängder på sig den här söndagen.

Östersunds FK har haft en väldigt bra säsong och den norrländska klubben står inför fler spännande utmaningar vad det lider. I veckan har det varit mycket prat om matchen mot Galatasaray i kvalet till Europa League.

Det stora turkiska intresset för Östersund har gjort att ett turkiskt tv-bolag nu köpt upp rättigheterna till matchen mellan Östersund och Jönköping Södra, som spelas den här söndagen. Med andra ord väntas storpublik framför tv-sofforna. Huruvida det påverkar matchen låter vi vara osagt, men nog är det kul i alla fall.

Hur som helst såg Östersund heta ut i den allsvenska omstarten borta mot AIK. Hemmalaget ska vara glada att de gick av planen med en poäng. Spelmässigt var det ingen tvekan om att Östersund hade övertyget.

Nu vänder norrlänningarna som sagt hem till Östersund för att ta sig an Jönköping Södra. En utmaning som åtminstone på pappret ser enklare ut. Just nu parkerar Östersund på delad tredjeplats tillsammans med Sirius i den allsvenska tabellen. En seger här vore ett bra sätt att haka på i striden om Europaplatserna.

Tydlig trend mellan lagen

Jönköping Södra har inte riktigt kunnat återupprepa fjolårets succé i Allsvenskan. Den här säsongen har laget inte riktigt samma offensiva spets – mycket på grund av att Pawel Cibicki lämnade klubben inför säsongen – men den defensiva organisationen är fortsatt på plats.

Tränaren Thelin har fortfarande en stark förmåga att få sina spelare att dra åt samma håll och trots ett relativt begränsat spelarmaterial ligger laget för närvarande klart över strecket. 14 gjorda mål på 13 matcher duger dock inte om de vill avancera till säkrare mark.

Vad som är tydligt är att J-Södra oerhört sällan faller igenom och förlorar stort, oavsett vilka som står för motståndet. Det kvittar om det är gräs eller plast, Jönköping har en tydlig matchplan och har också ett starkt kollektiv som jobbar tillsammans.

Med det i åtanke tror vi att laget stretar emot ganska bra mot Östersund, som dock får gälla som favoriter. Här överskattar spelbolagen chansen till mål. Trenden är också tydlig mellan lagen. Vi har fått se totalt sex mål i lagens fem senaste inbördes mötena. Det säger en del.

Under 2,75 mål (halva insatsen på under 2,5 och halva på under 3 mål) spelas till 1,87 gånger pengarna hos MrGreen.

 

  Rygga spelet hos MrGreen – Få 2×100 kronor gratisspel!

Speltips:

Speltips:  Under 2,75 mål
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  MrGreen (2×100 kr gratisspel)
Spelstopp:  17:30, söndag 9/7
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 69%
X: 20%
2: 12%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 48%