10 november 2017 Colorado Avalanche Ottawa Senators speltips NHL

Speltips inför Ottawa Senators – Boston Bruins 22/4: Kniven mot strupen

Säsongen skulle kunna vara över för Boston Bruins redan i helgen. Laget åker över den kanadensiska gränsen med kniven mot strupen. Bruins har inte råd att förlora mot Ottawa Senators.

När spelarna glider in på isen för det femte mötet i slutspelsserien mellan Ottawa Senators och Boston Bruins är det med vetskapen om att det här kan bli det sista mötet mellan lagen den här säsongen. Senators kommer nämligen till matchen med en 3-1-ledning i matchserien.

Det betyder att Senators bara är en vinst ifrån att ta sig vidare till nästa runda, medan Bruins alltså har kniven mot strupen och måste vinna här. Det är förutsättningar i sig som färgar den väntade matchbilden. Det ska sägas att Bruins har relativt goda minnen från bortamatcher mot Senators, åtminstone i den här matchserien när de vunnit en (det första mötet) och förlorat en efter förlängning. Alldeles uppenbart kan laget hota alltså.

Märk väl att varje match i den här matchserien blivit otroligt jämn. Det råder ingen tvekan om att det här är två jämna lag, men där Senators hittills haft lite mer spets i de avgörande lägena. Det ska sägas att matcherna inte varit några sprakande tillställningar målmässigt, utan båda lagen har känt ganska mycket på varandra. Att det har blivit sju mål, inklusive övertid en gång, i två av matcherna känns lite överraskande faktiskt.

Tänk på att allting kan avgöras

Ingen av matcherna så här långt har alltså varit sprudlande. Inför det femte mötet har Bruins pressen på sig att de helt enkelt inte får förlora. Plötsligt ligger ännu mer i potten. Det är inte en faktor som vi tycker talar för en mer uppsprucken matchbild.

Det finns en rad spelare i Boston Bruins som ser ut att missa matchen. Det är fortsatt oklart när vi kan förvänta oss att se Torey Krug, Adam McQuaid och Jimmy Hayes på isen igen. Brandon Carlo har också missat hela slutspelet, men närmar sig comeback.

I hemmalaget är det inte alls lika omfattande skadebekymmer som behöver tas med i beräkningarna. Tom Pyatt och Mark Borowiecki dras med lite småskador, men väntas båda komma till spel relativt snart. Det femte mötet mot Bruins hänger dock lite i luften för båda.

Känslan är att den lite återhållsamma stilen fortsätter och att vi går mot en till målsnål historia. Visst, mål kan komma att förändra matchbilden ordentligt och risken är att vi får se ett panikartat spel av gästerna i slutperioden, men som match beträffat bör det här bli ganska försiktigt. Det borde spegla sig i målprotokollet.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,79 gånger pengarna hos Betway. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:30, lördag 22/4
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 26%
2: 36%
Över 5,5 mål: 0%
Under 5,5 mål: 0%