Speltips inför Ottawa Senators – New York Rangers 28/4: Lite försiktigt?

Simon Pålsson Publicerat: 27 April 2017

Blickarna riktas över Atlanten där det är dags för ett riktigt svenskmöte i NHL-slutspelet. Erik Karlsson och hans Ottawa Senators tar sig an New York Rangers och Henrik Lundqvist.

Det blir en fin matchserie i den andra rundan av NHL-slutspelet. Ottawa Senators, där svensken Erik Karlsson är en mycket tongivande spelare, tar sig an New York Rangers, där Henrik Lundqvist är den klart mest lysande av flera tunga svenska stjärnor.

Det finns med andra ord stort intresse för en neutral åskådare med svensk härkomst. Känslan är också att det här är två lag som kan bjuda upp till en intensiv och spännande matchserie, där New York Rangers får gälla som favoriter att ta sig vidare. Det påstår åtminstone spelbolagen.

De menar också på att det är Rangers som kliver in i det första mötet som favoriter. Detta trots att det är Senators som har hemmaplan i det första och det efterföljande andra mötet. Vår känsla är att det är väldigt jämnt mellan lagen, inte minst så här i början. Vi väntar oss en matchbild där båda lagen känner på varandra och inte tar några större risker. Både Senators och Rangers spelade den typen av öppningsmatcher i den första rundan. Målsnålt och försiktigt, alltså.

Båda lagen imponerade i förra rundan

4-1 mot Boston Bruins och 4-2 mot Montreal Canadiens var lagens respektive resultat i den första rundan. Trots att spelet inte såg fläckfritt ut imponerade båda lagen i stunder. När de väl prickar rätt i sina prestationer är de svårslagna, likt Rangers gjorda bland annat i det första mötet mot Canadiens. Senators å sin sida dominerade inte mot Bruins, men var vassast när det gällde.

I vår värld är förutsättningarna alltså väldigt fina inför det första mötet här.

Erik Karlsson har haft problem med en krånglande fot och är nu aningen osäker till spel. Enligt rapporter ska det dock mycket till för att den svenska stjärnbacken ska missa den här matchen. Han lär bita ihop även fall det gör lite ont. Tom Pyatt och Mark Borowiecki kommer dock inte till spel för Senators del.

Rick Nash stod över träningen senast och spekulationerna sköt såklart i höjden. Rapporter från bland annat NHL.com gör dock gällande att den tunga forwarden tänker medverka i den här matchen. Möjligen handlade det bara om att vila benen lite extra.

Känslan är som vi nämnde tidigare att lagen tänker känna på varandra. Det finns en defensiv struktur att värna om i båda läger och det är den vi tror präglar matchbilden. Det öppnar för en tät historia.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,91 gånger pengarna hos Betway. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål efter matchens ordinarie 60 minuter.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, fredag 28/4
TV:   tvtio logo viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: