Speltips inför Ottawa Senators – Pittsburgh Penguins 18/5: Motreaktion väntas

Simon Pålsson Publicerat: 17 May 2017

Game 3 i konferensfinalen mellan Ottawa Senators och Pittsburgh Penguins står på schemat. Speltipset inför matchen betalar närmare dubbla degen och det tackar vi för.

1-1 i matcher är läget efter två spelade tillställningar mellan Ottawa Senators och Pittsburgh Penguins i den ena konferensfinalen i NHL. Det betyder att den här matchserien fortfarande lever i allra högsta grad. Mer spänning ser ut att vänta runt hörnet, helt enkelt.

För underhållningsvärdets skull behövs dock en spelmässig uppryckning nu. Game 2 kan ha varit en av de mer tama slutspelsmatcher som har spelats på ett par säsonger. Till slut gick hemmalaget Penguins av banan med en 1-0-vinst och kunde på så sätt kvittera till 1-1 i matcher. Det var livsviktigt och gjorde även att vårt speltips till 1,94 gånger pengarna satt som en smäck.

Det var dock den andra raka lite trevande matchen rent spelmässigt. På två matcher har vi nu fått se blott fyra mål mellan de här båda lagen, något som tyder på att det offensiva inte fått fritt spelrum. Det finns betydligt mer att ta av i båda läger.

En annan matchbild att vänta

Om de två inledande matcherna varit aningen spel- och målmässigt trevande är känslan att det nu väntar en lite annorlunda matchbild. Båda lagen har fått känna på varandra och det gör att skyddsutrustningen borde monteras ner. Det ska sägas att båda de här lagen gynnas av en mer offensiv ishockey, då det trots allt är där deras absolut styrkor ligger.

På hemmaplan har vi fått se Senators spela ett par helt galna matcher, inte minst i förra rundan mot New York Rangers. Det lag som på bortaplan kan prioritera att täcka ytor på egen planhalva blir klart mer offensiva inför sin hemmapublik. 20 mål i de två senaste matcherna på hemmaplan säger en hel del om den saken.

Penguins har, som vi vet, en stjärnspäckad offensiv. Det känns som att den mest ligger och pyr i väntan på att få explodera. När det nu väntar lite mer ytor att spela på tror vi att Sidney Crosby med flera kan göra ett tydligare avtryck. För en neutral åskådare som gillar mål bådar det här gott.

Viktor Stålberg och Mark Borowiecki tros missa även Game 3 i den här matchserien. I bortalaget finns det en rad spelare som är oklara och som kommer att testas sent, däribland Bryan Rust, Justin Schultz, Trevor Daley och Patric Hörnqvist.

Hur som helst tror vi på en motreaktion. Det här är två alldeles för offensivt starka lag för att matcherna ska fortsätta vara så händelsefattiga. Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,98 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, torsdag 18/5
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: